July 19, 2016

18.07.2016: Зірвано приватизаційний конкурс із продажу ОПЗ

Зірвано приватизаційний конкурс із продажу ОПЗ
Зірвано приватизаційний конкурс із продажу ОПЗ

Головні події і теми дня 18.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Зірвано приватизаційний конкурс із продажу ОПЗ.
  • На довиборах до Верховної Ради перемагають кандидати від президентської партії.
  • Ситуація на Донбасі загострюється, втрати української армії зростають.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію. Закон дозволяє полегшити процедуру реструктуризації боргів бізнесу, що працює, перед банками.
  • На проміжних виборах у Дніпрі та Чернігові перемогли кандидати, що представляють президентську партію. Ними стали "волонтер", радник міністра оборони Ричкова та скандальний київський забудовник, глава корпорації "Укрбуд" Микитась. Поліція зафіксувала понад 200 повідомлень про порушення виборчого законодавства.
  • Конкурс з приватизації Одеського припортового заводу не відбувся через відсутність заявок на покупку від потенційних інвесторів.
  • Держстат повідомив про зниження рівня безробіття в Україні на 6,6 %, порівняно з травнем. Загальний рівень безробіття, за даними служби, становить 1,5 %. За оцінкою, розрахованою за методикою Міжнародної організації праці, рівень безробіття становить 9,1%. Порівняно із початком року він знизився на 0,6 %.
  • Національне антикорупційне бюро отримало судовий дозвіл на доступ до установчих і банківських документів фірм, які пов'язують із депутатом Народного фронту Котвицьким.
  • У Житомирі активісти не пустили учасників "хресної ходи" УПЦ МП до центру міста. За повідомленнями спостерігачів, учасники "хресної ходи" пересуваються між населеними пунктами на автобусах.
  • Компанія PricewaterhouseCoopers (PwC) проведе оптимізацію процесів у міністерстві фінансів України. Проект реалізується на кошти міжнародних донорів.
  • Офіційний курс гривні залишається стабільним: 24,84 ₴/$ (+0,04 грн), 27,47 ₴/€ (-0,13 грн), 3,94 ₴/10₽ (+0,01 грн).

Війна

  • Кількість обстрілів та атак бойовиків у зоні бойових дій на Донбасі безперервно зростає. Упродовж минулої доби штаб АТО нарахував 78 порушень режиму припинення вогню. Бойовики масово використовують важку артилерію для обстрілів українських позицій. За офіційними даними, у ході боїв загинув 1 військовослужбовець, ще 5 – поранені. Волонтери повідомляють про серйозні втрати армії під час вечірнього обстрілу бойовиками під Зайцевим, а також у результаті підриву БМП на фугасі в Луганській області. За останні дві доби поранено четверо мирних жителів.
  • ФСБ Росії затримала українця – співробітника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за підозрою в "шпигунстві на СБУ". Офіційні особи ОБСЄ заявили, що не мають фактів причетності українського співробітника до спецслужб.
  • Член української делегації на переговорах в Мінську, колишній глава СБУ Марчук, стверджує, що у проросійських бойовиків на Донбасі більше танків та артилерійських систем, ніж у всіх європейських армій. За його словами, Росія формує в регіоні потужний кулак, який може бути використаний для наступу. Марчук стверджує, що рішення щодо Донбасу приймаються не в Мінську, а на переговорах "нормандської четвірки".

Україна та світ

  • У Туреччині тривають арешти учасників путчу. За підозрою в участі в заколоті заарештовано пілотів, що збили російський штурмовик, і командувач армією, що дислокована на кордоні із Сирією. Президент Ердоган вимагає ввести смертну кару для учасників заколоту. Європейські лідери виступили з критикою такого рішення та попередили, що воно закриє для Туреччини шлях до ЄС. Держсекретар США Керрі заявив, що турецька влада не має порушувати закони при покаранні путчистів, оскільки це може мати наслідком виключення країни із НАТО. Генеральний секретар НАТО Столтенберг попередив Туреччину, що в країні – учасниці Альянсу немає місця військовим переворотам.
  • Усесвітнє антидопінгова агенція WADA запропонувала заборонити участь російських спортсменів у міжнародних змаганнях, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро за масове використання допінг-препаратів.

Тренди

  • Глава Верховної Ради Парубій стверджує, що дострокових парламентських виборів не буде, оскільки це "зовнішній сценарій". При цьому його політична сила, партія Народний фронт, має не більше 1% підтримки виборців і фактично представляє у парламенті самих себе.
  • Прем'єр-міністр Гройсман вважає безперспективним рішення деяких місцевих рад про запровадження мораторію на підвищення комунальних тарифів. Він заявив, що міська влада може покрити різницю за рахунок власних коштів. Гройсман стверджує, що весь газ Україна закуповує на європейському хабі, замовчуючи про те, що майже весь необхідний для населення обсяг газу видобувається в Україні.

No comments:

Post a Comment