July 04, 2016

03.07.2016: Україна відсвяткувала день Військово-морського флоту

Україна відсвяткувала день Військово-морського флоту
Україна відсвяткувала день Військово-морського флоту

Головні події і теми дня 03.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна відсвяткувала день Військово-морського флоту.
  • Главою ВМС призначено генерал-лейтенанта Воронченка.
  • Колишній президент Польщі Кваснєвський заперечує можливість вступу України до НАТО.

В Україні

  • В Одесі відбулися заходи на честь дня Військово-морського флоту. Президент Порошенко призначив генерал-лейтенанта Воронченка командувачем Військово-морських сил. Український флот поповнився двома артилерійськими катерами, що побудовані на київському заводі "Ленінська Кузня".

Війна

  • Щоденна статистика бойових дій на Донбасі показує, що російські війська і бойовики промацують оборону української армії всією протяжністю лінії фронту та ведуть активну радіо- та авіарозвідку. До прифронтової зони перекидається важка техніка, артилерія й танки. Із Росії через кордон бойовикам постачається пальне, боєзапаси й бронетехніка. За офіційними даними, за минулу добу в ході обстрілів поранено 6 військовослужбовців.

Україна й світ

  • Колишній президент Польщі Кваснєвський вважає, що Україні не варто розраховувати на членство у НАТО. За його словами, вихід Великої Британії з ЄС спричинить хаос в Європі.
  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг вважає Росію, що готова застосувати силу для зміни кордонів, однією із головних проблем безпеки країн – членів альянсу. Проте, НАТО не хоче посилення конфронтації із РФ. Столтенберг вважає, що самміт відбудеться у вирішальний момент для безпеки членів НАТО. Планується прийняти рішення про розташування сил швидкого розгортання на території країн Східної Європи й Прибалтики, а також – про підтримку обороноздатності України.

Тренди


  • Прем'єр-міністр Гройсман стверджує, що українцям не варто побоюватися сум у платіжках за комунальні послуги. За його словами, витрати на комунальні послуги не перевищать 15-20 % доходів громадян, а різницю покриє держава за допомогою субсидій. При цьому не враховуються інтереси переселенців і людей, які орендують житло. Вони не зможуть розраховувати на субсидії, оскільки більшість орендодавців здають житло без офіційного оформлення. У суспільстві наростає протест проти політики уряду, що призвела до неможливості майже половини громадян країни оплачувати комунальні послуги самостійно. "Субсидії" є гарантією отримання надприбутків власниками підприємств, що надають комунальні послуги, за рахунок коштів державного бюджету, тобто зібраних податків.
  • Серед постачальників вугілля на електростанції державної компанії Центренерго – підприємства із непрозорою структурою власності. Більшість із них постачають вугілля з окупованих районів Донецької і Луганської областей. Частину підприємств журналісти пов'язують із "сім'єю" колишнього президента Януковича та чиновниками його режиму.
  • Спостерігачі громадської мережі "Опора" прогнозують, що проміжні вибори до Верховної Ради за 7 округами не змінять розклад сил у парламенті. Вони заявили, що вибори йдуть з використанням брудних технологій. В округах зареєстровано величезну кількість "технічних" кандидатів, агітація йде з порушеннями

No comments:

Post a Comment