June 13, 2016

12.06.2016:: У Києві відбувся "марш рівності" ЛГБТ

У Києві відбувся "марш рівності" ЛГБТ
У Києві відбувся "марш рівності" ЛГБТ

Головні події і теми дня 12.06.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відбувся "марш рівності" ЛГБТ.
  • Генштаб заперечує великі втрати армії під Авдіївкою.
  • Папа Римський заснував комітет допомоги українцям, що постраждалі від військових дій.

В Україні

  • У Києві відбувся "марш рівності" ЛГБТ, 1,5 тис. учасників якого охороняло 5,5 тис. поліцейських. Під час маніфестації поліція затримала близько 50 осіб, які висловлювались проти проведення параду. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International зазначила поліпшення в дотриманні прав людини в Україні після завершення акції без серйозних ексцесів.

Війна

  • Прес-секретар адміністрації президента Мотузянік повідомив, що за минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі поранено 12 військовослужбовців. Міністерство оборони також заперечує факт масштабних втрат від обстрілів і наполягає, що в районі конфлікту жодних збройних формувань, крім армії, немає.
    Спостерігачі повідомляють, що в ніч на 12 червня під Авдіївкою загинуло щонайменше 6 осіб. На Майдані та в Запоріжжі добровольці та активісти провели жалобну акцію в пам'ять про бійців "Правого сектора". Офіційна українська влада повністю проігнорувала трагедію.

Україна й світ

  • Папа Римський Франциск створив благодійний комітет "Папа для України", що розподілятиме кошти постраждалим від військових дій на Донбасі, незалежно від віросповідання та етнічної належності. Гроші були зібрані у ході акції, проведеної 24 квітня в усіх католицьких церквах Європи.
  • На тлі агресивних дій Росії, що дестабілізують ситуацію у світі, офіційний ринок зброї виріс 2015 року на 10 %, порівняно з 2014 роком, і досяг $65 млрд.

Тренди

  • Проведення маршу секс-меншин у Києві розкололо українське суспільство. Частина населення, що підтримує традиційні християнські цінності, вважає акцію ЛГБТ пропагандою збочень. Багато людей підкреслюють, що показова боротьба за громадянські права секс-меншин ведеться на гроші грантодавців, у той час як інші категорії людей, що потребують підтримки – інваліди, люди, постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи, одинокі матері, бездомні діти – не мають такої підтримки. Представники ЛГБТ-спільноти заявляють, що відчувають тиск в суспільстві й не мають можливості легалізувати свої стосунки, спільно виховувати дітей і набувати права успадкування.
    У цей самий день у США стався масштабний теракт у гей-клубі, де нападник убив понад 50 осіб.
    Гей-парад і футбольний матч європейського чемпіонату з Німеччиною повністю витіснили зі ЗМІ траурні повідомлення про військовослужбовців, які загинули під Авдіївкою.

No comments:

Post a Comment