June 05, 2016

04.06.2016: У Києві відбулася зустріч міністрів фінансів країн – членів МВФ

У Києві відбулася зустріч міністрів фінансів країн – членів МВФ
У Києві відбулася зустріч міністрів фінансів країн – членів МВФ

Головні події і теми дня 04.06.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відбулася зустріч міністрів фінансів країн – членів МВФ і СБ.
  • Меркель пообіцяла негайно зняти санкції з Росії при виконанні нею мінських домовленостей.

В Україні

  • У Києві відбулася нарада міністрів фінансів і їх заступників країн – членів МВФ і Світового банку. Президент Порошенко у своєму виступі визначив три основних напрямки руху України: реформи, особливо у сфері боротьби з корупцією; продовження співпраці з МВФ і світовими фінансовими організаціями; економічне зростання.
  • Генеральна прокуратура повідомила про відкриття кримінальної справи стосовно одеського депутата Гончаренка за фактами посягання на територіальну цілісність, суверенітет України та порушення рівності громадян за расовою та національною належністю.
  • СБУ виявила у ході обшуку будинку заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Романчука мережу тунелів, в яких зберігалися сейфи з цінностями.
  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив про готовність уряду закуповувати російський газ, якщо Газпром зробить "правильну пропозицію".
  • Директору Харківського тракторного заводу повідомлено про підозру у спробі початку демонтажу обладнання для вивезення його до Росії. Підприємство розглядається урядом як один із виконавців оборонного замовлення.

Війна

  • Згідно із повідомленням штабу АТО, у ході боїв за попередню добу поранені п'ятеро військовослужбовців. Обстріли бойовиками та окупаційною російською армією посилилися всією лінією фронту, вони все частіше використовують важку артилерію. Унаслідок обстрілу бойовиками села Первомайське біля Пісок загинув мирний житель.
  • Член української делегації на переговорах у Мінську Айвазовська заявила, що сторони не можуть обговорювати питання введення поліцейської місії на Донбас, доки країни – члени ОБСЄ не приймуть відповідного рішення. Вона повідомила, що українські учасники переговорів передали "нормандській четвірці" свої пропозиції щодо складу та функцій місії.
  • Один із лідерів "ДНР" повідомив про поранення одіозного бойовика із позивним "Моторола".

Україна й світ

  • Заступник генерального секретаря НАТО Вершбоу повідомив, що на самміті Альянсу в Варшаві буде представлено масштабний пакет допомоги Україні, Молдові та Грузії.
  • Міністр закордонних справ РФ Лавров допускає озброєння спостерігачів ОБСЄ пістолетами для особистого захисту поблизу лінії розмежування та місць зберігання озброєння. При цьому Росія категорично проти розташування збройного контингенту ОБСЄ на кордоні.
  • У столиці Польщі Варшаві відбувся багатотисячний марш на підтримку демократії, в якому взяли участь колишні президенти Коморовський і Кваснєвський. Маніфестанти звинуватили уряд в спробі узурпації влади шляхом установлення контролю над Конституційним судом.
  • Канцлер Німеччини Меркель у черговий раз заявила, що країни ЄС негайно знімуть санкції з Росії у разі виконання нею мінських домовленостей.

Тренди

  • Генеральний прокурор Луценко підтримує передавання слідства від прокуратури Національному антикорупційному бюро й державному бюро розслідування. Однак, Луценко вважає, що його відомство має самостійно довести до кінця справи проти колишнього президента Януковича й чиновників його режиму. Ідеться як про відповідальність вищих посадових осіб, так і про виконавців їх злочинних наказів. За його словами, готується призначення нових молодих заступників генпрокурора із числа осіб, які раніше не працювали в прокуратурі. Він повідомив, що міністерство юстиції США надає його відомству істотну допомогу в налагодженні роботи генеральної інспекції.
  • На нараді міністрів фінансів країн – членів МВФ і Світового банку Порошенко відкрито заявив, що глави уряду й Національного банку є членами "його команди", що свідчить про порушення Конституції, яка приписує незалежність цих державних інститутів.

No comments:

Post a Comment