May 01, 2016

30.04.2016: Православні християни відзначають свято Великодня

Православні християни відзначають свято Великодня
Православні християни відзначають свято Великодня

Головні події і теми дня 30.04.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Православні християни відзначають свято Великодня.
  • Бойовики не дотримують умов режиму припинення вогню на Донбасі.
  • В Одесі посилено заходи безпеки напередодні річниці подій 2 травня.

В Україні

  • Міжнародна правозахисна організація Transparency International Україна обрала колишнього заступника генерального прокурора Каська членом правління.
  • Начальник внутрішньої безпеки Національної поліції Грігалашвілі пішов у відставку. Він керував патрульною поліцією Грузії в 2006-2012 роках і був запрошений для проведення реформ у системі МВС. Глава Національної поліції Деканоїдзе стверджує, що Грігалашвілі залишається в команді "реформаторів" і братиме участь в атестації і роботі з патрульними поліцейськими.

Війна

  • Незважаючи на оголошене припинення вогню, бойовики не припинили обстріли позицій української армії і населених пунктів. Тільки за офіційними даними, за попередню добу загинуло двоє військовослужбовців, поранено  – четверо. У прифронтовому селі Новобахмутівка на розтяжці підірвався місцевий житель.
  • Глава української делегації на мінських переговорах Кучма зажадав від Росії і бойовиків негайно припинити вогонь і виконати досягнуті домовленості.
  • Луганська військова адміністрація повідомила, що на період свят відкрито контрольний пункт переходу на окуповану територію в Станиці Луганській і чотири додаткових пункту пропуску  – на кордоні із Росією.
  • Розвідка повідомляє про перекидання на окуповану територію із Росії відремонтованої важкої техніки, боєприпасів і пального.

Україна й світ

  • Адвокат Надії Савченко заявляє, що її повернення на батьківщину може статися наприкінці травня. Журналісти повідомляють, що політв'язні – українці Сенцов і Кольченко  – також заповнили документи для повернення до України. Ні українська, ні російська влада не озвучили умови обміну.
  • Депутат Європарламенту Хармс вважає, що введення додаткових санкцій ЄС щодо Росії є малоймовірним. За її словами, основні принципи угоди про асоціацію України з ЄС не зміняться, незважаючи на результати референдуму в Нідерландах, оскільки це потягне за собою проблеми в Євросоюзі.
  • На думку посла США в Україні Пайетта, найважчий період конфлікту на Донбасі вже завершився. Він заявив, що важливим моментом реінтеграції території до складу України стануть місцеві вибори, які мають відбутися після повного виконання всіх пунктів мінських домовленостей і відновлення українського контролю над кордоном. Пайетт підкреслив, що про конкретні дати виборів говорити ще зарано.
  • Міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр повідомив, що наступна зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться 11 травня. Темою зустрічі буде підготовка до виборів на Донбасі, адже, за його словами, "тепер для цього є конкретні пропозиції".

Тренди

  • Глава департаменту соціальних програм міністерства фінансів Рязанцев стверджує, що на незаконні соціальні виплати із бюджету може йти до 60 млрд грн на рік (близько $4 млрд). Він вважає, що близько 10 % соціальних пільг і допомог призначено незаконно. Деякі експерти вважають, що однією із головних ...
      Повна версія дайджесту доступна тільки за підпискою.

      Після здійснення платежу обов'язково надішліть свою адресу електронної пошти і реквізити платника на наш e-mail digests.ua (at) gmail.com для оформлення підписки

No comments:

Post a Comment