April 25, 2016

24.04.2016: Полторак планує звільнити половину керівництва Міністерства оборони

Полторак планує звільнити половину керівництва Міністерства оборони
Полторак планує звільнити половину керівництва Міністерства оборони
Головні події і теми дня 24.04.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Полторак планує звільнити половину керівництва Міністерства оборони.
  • Порошенко переконаний, що Україна отримає "безвізовий режим".
  • Нового генпрокурора буде призначено на початку травня.

В Україні

  • Міністр оборони Полторак повідомив, що протягом наступних трьох-чотирьох місяців планує звільнити за результатами перевірки майже половину керівного складу міністерства. За його словами, 40 % співробітників апарату відомства не пройшли перевірку на поліграфі. Він повідомив, що скорочення торкнеться й штабу флоту –  його чисельність буде скорочена з 500 до 300 осіб.
  • Президент Порошенко заявив, що робить все можливе, аби відкласти оголошення наступної хвилі мобілізації, набравши достатню кількість військовослужбовців на контрактну службу. Попередні дві хвилі мобілізації були фактично зірвані. Порошенко оголосив, що демобілізація п'ятої хвилі пройде у встановлені терміни.

Війна

  • За офіційними даними, у зоні боїв на Донбасі вбито троє військовослужбовців, ще шестеро –  поранені. Безперервні бойові зіткнення йдуть усіэю лінією фронту у Донецькій області, окупаційна армія обстрілює позиції української армії і населені пункти із важкої артилерії. Унаслідок обстрілу села Правдівка, що розташоване у 20 км від лінії бойових дій, зруйнована церква, у Мар'їнці пошкоджені лінії електропередач, сталося знеструмлення кілька населених пунктів і пункту пропуску.

Україна й світ

  • Президент США Обама та канцлер Німеччини Меркель закликали сторони конфлікту на Донбасі дотримувати режиму припинення вогню. Меркель констатувала, що перемир'я у регіоні так і не досягнуто. Без перемир'я неможливий політичний процес. Обама заявив, що санкції проти Росії можуть бути зняті тільки в разі повного виконання нею мінських домовленостей. Обама закликав уряд Гройсмана провести економічні, енергетичні та політичні реформи в Україні.
  • Президент Обама сподівається завершити переговори щодо створення трансатлантичного торгового партнерства США–ЄС до кінця поточного року.
  • На президентських виборах в Австрії більше третини голосів набрав ультраправий проросійський політик Хофер. Другий тур виборів відбудеться 22 травня.
  • У Кишиневі відбулися масові демонстрації протесту опозиції, яка вимагає проведення дострокових виборів президента та парламенту. Акція завершилася сутичками із поліцією.

Тренди

  • Президент Порошенко заявив, що для початку політичного врегулювання на Донбасі потрібно ввести поліцейську місію ОБСЄ, що має забезпечити постійне припинення вогню, виставити пости в місцях зосередження...
  • Повна версія дайджесту доступна тільки за підпискою.

    Після здійснення платежу обов'язково надішліть свою адресу електронної пошти і реквізити платника на наш e-mail digests.ua (at) gmail.com для оформлення підписки

No comments:

Post a Comment