March 07, 2016

06.03.2016 Україна: Головні теми доби - Російське посольство в Києві закидали яйцями

Російське посольство в Києві закидали яйцями

Головні події і теми дня 06.03.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Російське посольство в Києві закидали яйцями.
  • Прем'єр-міністр Яценюк вимагає не заважати працювати уряду.

В Україні

  • Російське посольство в Києві закидали яйцями. Маніфестанти вимагали звільнення Надії Савченко. Перед будівлею посольства пошкоджено автомобілі. За свідченням очевидців, у посольстві почали палити документи. У відповідь в Москві група невідомих напала на українське посольство із криками "Геть із нашого Києва".
  • У Києві на Майдані відбулася акція на підтримку Савченко.

Війна

  • Під час обстрілу бойовиків під Авдіївкою загинули двоє українських військовослужбовців. Ситуація в околицях Донецька, Горлівки та на Світлодарському виступі залишається складною.

Україна й світ

  • Адвокат Савченко Фейгін стверджує, що вона готова піти на крайні заходи, якщо російська влада спробує годувати її силоміць. Росія не дала дозвіл на огляд Савченко українськими лікарями. Згідно із повідомленням офісу уповноваженого з прав людини РФ, стан Савченко, яка проводить сухе голодування, задовільний.
  • Дипломатичне представництво України перенесено з Сирії до Лівану через триваючі військові дії.
  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг повідомив, що для припинення дії злочинних угруповань, що займаються перекиданням біженців до Європи, Альянс направляє до Егейського моря додаткові військові кораблі, що підтримуватимуть прикордонну службу Євросоюзу Frontex.
  • Австрія та балканські країни відмовилася приймати мігрантів. Чергові 25 біженців загинули при спробі переправитися на човні із Туреччини до Греції. Канцлер Німеччини Меркель і прем'єр-міністр Нідерландів Рютте вмовляють прем'єр-міністра Туреччини Давутоглу обмежити потік біженців. На самміті, що відбудеться 7 березня, має бути прийнято рішення про перекриття "балканського коридору" для нелегальних мігрантів і допомогу Греції у вирішенні питання їх розміщення.

Тренди


  • Прем'єр-міністр Яценюк в недільному телезверненні нагадав, що його пропозиція опонентам представити альтернативний план і команду для виходу із кризи та проведення реформ не знайшла підтримки. Він наполягає на тому, що парламентська коаліція існує, і вимагає дати можливість уряду працювати. Президентській команді, аби змістити його з поста, потрібно визнати, що коаліції не існує, проте в цьому випадку нову коаліцію може й не бути створено, що призведе до неминучих парламентських виборів, оскільки роботу Верховної Ради буде заблоковано. Тому Яценюк іде ва-банк, відчуваючи підтримку Заходу, який всіляко противиться політичним потрясінням в Україні.

No comments:

Post a Comment