February 01, 2016

31.01.2016 Україна: Головні теми доби - Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що кількість контрактників в армії досягла 140 тис. чоловік

Яценюк заявив, що кількість контрактників в армії досягла140 тис. чоловік
Яценюк заявив, що кількість контрактників в армії досягла 140 тис. чоловік

Головні події і теми дня 31.01.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що кількість контрактників в армії досягла 140 тис. чоловік.
  • "Самопоміч" погрожує вийти із парламентської коаліції.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Яценюк повідомив, що кількість військовослужбовців, які проходять службу в Збройних силах за контрактом, досягло 140 тис. чоловік. Він закликав повернути до бюджету заарештовані активи колишнього президента Януковича та використовувати ці кошти на модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів.
  • Міністр фінансів Яресько обговорила з послом Євросоюзу в Україні Томбінським умови отримання фінансової підтримки ЄС у розмірі €600 млн.

Війна

  • На Донбасі не припиняються обстріли бойовиками позицій української армії з використанням стрілецької зброї, гранатометів, важких мінометів і бронетехніки. В основному боезіткнення відбуваються в Донецькій області – в околицях Донецька та Горлівки, на світлодарському та волноваському напрямках. За попередню добу внаслідок обстрілів і підривів на розтяжках загинуло двоє військовослужбовців, поранено – четверо.

Україна та світ

  • Німецькі політики засуджують заяву лідера партії євроскептиків "Альтернатива для Німеччини" Петрі про необхідність застосовувати на кордоні вогнепальну зброю проти мігрантів, які хочуть прорватися до країни. Згідно з опитуваннями громадської думки, рейтинги правлячих партій падають, а рейтинги радикальних партій, що пропонують розв'язувати проблему нелегальних мігрантів кардинальними методами, – зростають. Канцлер Меркель заявила, що мігранти мають повернутися до своїх країн після закінчення війни, проте радикали вважають, що умови в таборах біженців набагато краще, ніж у країнах, звідки вони прибули, від мігрантів не вимагається працювати, вони отримують допомогу, тому ймовірність їх повернення на батьківщину – мінімальна.
  • Росія та Польща не змогли домовитися про порядок транзиту автотранспорту своїми територіями, тому з 1 лютого рух вантажних фур із Росії до Європи територією Польщі припиняється, а польські вантажівки не зможуть в'їхати до Росії.

Тренди


  • Глава парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Луценко заявив, що його партія готова працювати з прем'єр-міністром Яценюком. Ціною питання може бути голосування у Верховній Раді щодо законопроектів про внесення змін до Конституції, зокрема, про надання особливого статусу окупованим територіям Донецької і Луганської областей. Фракція "Об'єднання Самопоміч" у Верховній Раді погрожує покинути коаліцію, якщо її вимоги про відставку уряду не буде виконано.

No comments:

Post a Comment