January 10, 2016

09.01.2016 Україна: Головні теми доби - Рада ЄС прийме рішення про введення безвізового режиму в березні або червн

Рада ЄС прийме рішення про введення безвізового режиму в березні або червн
Рада ЄС прийме рішення про введення безвізового режиму в березні або червн

Головні події і теми дня 09.01.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Рада ЄС прийме рішення про введення безвізового режиму в березні або червні.
  • У Донецьку вбито одного з командирів бойовиків.

В Україні

  • Заступник глави МЗС Зеркаль заявила, що Рада ЄС розгляне питання скасування віз для українців на самміті в березні або червні. Рішення залежатиме від темпів виконання зобов'язань, взятих на себе Україною.
  • На думку колишнього посла в США та Ізраїлі Щербака, унаслідок важкої економічної ситуації після падіння цін на енергоносії, у Росії може початися процес розпаду, який призведе до масової втечі росіян до України.

Війна

  • Бойовики не припиняють обстріли позицій української армії у Донецькій області. Боезіткнення йшли весь день в околицях Донецька, Маріуполя та Горлівки. У Зайцевому, рятуючи цивільних осіб, що потрапили під обстріл, загинув капітан поліції, також поранена жінка.
    ЗМІ повідомляють, що в Донецьку вбито одного з командирів бойовиків, який брав участь у військових діях, починаючи зі Слов'янська.

Україна та світ


  • Президент Єврокомісії Юнкер побоюється, що на консультативному референдумі, який відбудеться у квітні, голландці проголосують проти асоціації з Україною, оскільки це питання вони пов'язують із загальноєвропейськими проблемами. Таке рішення буде вигідно, насамперед, Росії і призведе до "континентальної кризі". Попереднє опитування показало, що більшість висловлюються проти Угоди з Україною.
  • Унаслідок авіанальоту російської авіації на сірійське місто, контрольоване військовими формуваннями опозиції президенту Асаду, загинуло 60 осіб. Уряд Сирії заявив про готовність до переговорів з опозицією в Женеві для врегулювання кризи в країні.
  • ЄС виділяє Україні грант у розмірі €30 млн для модернізації автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Румунією, Угорщиною та Польщею.
  • У Німеччині тривають антиісламські демонстрації. У Кельні поліція розігнала водометами учасників масових заворушень, організованих прихильниками рухів PEGIDA і "Кельн проти правих", у ході яких постраждали троє поліцейських. Канцлер Меркель заявила про необхідність змінити законодавство для спрощення правил депортації мігрантів.

No comments:

Post a Comment