December 28, 2015

27.12.2015 Україна: Головні теми доби - У суді над лідером Укропа Корбаном відбулися сутички з "тітушками"

У суді над лідером Укропа Корбаном відбулися сутички з "тітушками"
У суді над лідером Укропа Корбаном відбулися сутички з "тітушками"

Головні події і теми дня 27.12.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У суді над лідером Укропа Корбаном відбулися сутички з "тітушками".
  • Спостерігачів ОБСЄ обстріляно в Комінтернові.
  • У Кіровограді відбувся мітинг на підтримку перейменування в Єлисаветград.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав зміни до закону про Національну гвардію, що уточнююють її кількісний склад, повноваження та правові основи діяльності, порядок взаємодії з органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами та Міністерством оборони. Командувача призначає президент, за поданням міністра внутрішніх справ, і звільняє президент. У Національній гвардії за контрактом можуть служити іноземці.
  • Суд над лідером партії "Укроп" Корбаном триває майже добу. Судді відмовляються проводити його медичний огляд. Засідання переведено в закритий режим задля виключення фіксації процесу пресою. Незважаючи на охорону з кількох сот правоохоронців, до будівлі суду проникла група "тітушек", яка влаштувала бійки.

Війна

  • На Донбасі не припиняються бойові дії. За попередню добу внаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець, ще троє – поранено.
  • У Комінтернові обстріляні спостерігачі місії ОБСЄ, ніхто із співробітників не постраждав. Штаб антитерористичної операції неодноразово заявляв про провокацію, що готується, мета якої – перекласти відповідальність за інцидент на українську армію.

Україна та світ

  • У Туреччині вбито журналіста, який зняв фільм про діяльність Ісламської держави.

Тренди


  • Правозахисники та представників громадянського суспільства вважають, що використання бандитських формувань – "тітушек" у суді над лідером партії "Укроп" Корбаном повертає країну до часів правління колишнього президента Януковича. Суд виглядає особистою помстою президента Порошенка реальному конкуренту його партії на можливих позачергових парламентських виборах, тому його хочуть посадити під арешт за будь-яку ціну. У той самий час влада не виявляє завзяття в розслідуванні справ щодо вбивць активістів Майдану та відповідальних за війну на Донбасі.

No comments:

Post a Comment