November 29, 2015

28.11.2015 Україна: Головні теми доби - Україна відзначила день пам'яті жертв Голодомору

Україна відзначила день пам'яті жертв Голодомору
Україна відзначила день пам'яті жертв Голодомору

Головні події і теми дня 28.11.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна відзначила день пам'яті жертв Голодомору.
  • Інтерпол на вимогу Росії затримав у Римі націоналіста Корчинського.
  • Кличко програв чемпіонський бій англійському боксеру Ф'юрі.

В Україні

  • Україна відзначила день пам'яті жертв Голодомору. У промові на заході президент Порошенко зажадав повного виконання закону про декомунізацію та розкриття архівів КДБ.
  • Центральна виборча комісія припинила повноваження трьох членів територіальної виборчої комісії Маріуполя, які хотіли зірвати проведення голосування. Вибори в Маріуполі та Красноармійську мають відбутися 29 листопада.
  • Україна, виходячи з міркувань безпеки, закрила небо для прибуття чартерних рейсів неукраїнської реєстрації.
  • Міністр інфраструктури Пивоварський анонсував поетапне підвищення на 15 % вантажних тарифів на залізничні перевезення з 1 січня та 1 липня 2016 року.

Війна

  • Протягом попередньої доби у Донбасі активізувалися військові дії, бойовики знову ведуть вогонь по позиціях української армії в околицях Донецька й на Артемівському напрямку. Згідно з офіційними даними, поранено п'ять військовослужбовців.

Україна та світ

  • Канада передала українським військовим засоби проведення розмінування.
  • Президент Росії Путін ввів санкції щодо турецьких товарів і послуг турецьких фірм, туристичної діяльності та чартерних перельотів до Туреччини, працевлаштування турецьких громадян, а також скасував безвізовий режим між країнами. МЗС Туреччини рекомендує своїм громадянам скасувати поїздки до Росії. У Стабулі вбито курдського правозахисника. Поліція розігнала водометами та сльозогінним газом мітинг в його пам'ять.

Тренди

  • Згідно з офіційною відповіддю головної судової адміністрації України, протягом півтора років проведення "антітероорістіческой операції" за статтями по боротьбі з тероризмом в Україні засуджено дев'ять чоловік. Більшість з них вже обмінено на українських військовослужбовців і бійців добровольчих підрозділів. При цьому навесні 2 015 року СБУ заявляла про 93 засуджених за тероризм, тисячах розслідуваних справ. На думку експертів, причиною низької ефективності є позиція керівництва країни, яке визначило статус військових дій у Донбасі як "антитерористичну операцію", замість введення на окремих територіях режиму воєнного стану, який не обов'язково означає оголошення війни.
  • Міністр внутрішніх справ Аваков оголосив, що зарплата голови національної поліції становить 97 тис. грн, рядового поліцейського – 8-10 тис. грн, що в рази більше від середньої заробітної плати по країні. Основна зарплата поліцейських є низькою, керівництво забезпечує лояльність співробітників за рахунок додаткових надбавок. До керівного складу поліції включені одіозні міліцейські чиновники режиму Януковича, зокрема, заступником голови поліції став Паскал, проти призначення якого протестують громадянські активісти. До місць проведення масових заходів керівництво МВС висуває автозаки. На думку експертів, влада намагається будувати систему каральних органів з урахуванням помилок, допущених режимом Януковича, використовуючи старі кадри силових структур і судової системи.

No comments:

Post a Comment