November 09, 2015

08.11.2015 Україна: Головні теми доби - Яценюк вимагає від депутатів прийняття "безвізових" законів

Яценюк вимагає від депутатів прийняття "безвізових" законів
Яценюк вимагає від депутатів прийняття "безвізових" законів

Головні події і теми дня 08.11.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Яценюк вимагає від депутатів прийняття "безвізових" законів.
  • Кандидат у мери Павлограда від партії "УКРОП" потрапив у ДТП.
  • Гройсман відкидає можливість дострокових виборів Верховної Ради.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Яценюк закликав парламентаріїв проголосувати наступного тижня за закони про візову лібералізацію. Він анонсував на 11 листопада звіт Уряду за рік роботи. За його словами, Україна має продовжувати шлях реформ, населення ж має потерпіти, щоб побачити їх результати.
  • Глава Верховної Ради Гройсман відкинув можливість дострокових парламентських виборів і заявив про наявність у коаліції резервів для плідної роботи. Він вважає, що вибори призведуть до дестабілізації ситуації в країні. Глава фракції Блоку Петра Порошенка Луценко не вірить, що парламент допрацює до кінця терміну.

Війна

  • Обстріли українських позицій бойовиками посилюються. Крім атак у передмістях Донецька, бойові дії велися неподалік Попасної і в Щасті, а також в околицях Майорська, де оборону намагалася прорвати диверсійна група. Офіційних повідомлень про втрати немає. Штаб антитерористичної операції спростував твердження бойовиків про нібито обстрілі Донецька з установок залпового вогню "Град". Спостерігачі заявляють, що поставки Росією озброєнь бойовикам через неконтрольовану ділянку кордону тривають, російська техніка поступово підтягується до передової.

Україна та світ

  • Британія назвала Росію головною загрозою національній безпеці країни, поставивши її вище, ніж небезпеки тероризму Ісламської держави та глобальних епідемій.
  • Міжнародні експерти схиляються до версії знищення російського авіалайнера в небі над Єгиптом за допомогою вибуху бомби всередині салону. За однією з версій, вибух міг статися при прольоті над територією України, але він був зміщений у часі через затримку рейсу і переведення годинників на зимовий час.
  • У Вашингтоні відкрито меморіал жертвам Голодомору.у
  • Пентагон заявив про модернізацію США свого озброєння у відповідь на зростання загрози від Росії. 8 листопада було успішно випробувано нову балістичну ракета.

Тренди


  • На думку експертів, найбільші втрати від ембарго Росії на імпорт українського продовольства відчули виробники молочної продукції і сиру. Виробники м'яса та кондитерської продукції переорієнтувалися на інші ринки. Із 1 січня 2016 року, з набуттям чинності зони вільної торгівлі з ЄС, ситуація для українських підприємств може покращиться.
  • Голова Ощадбанку вважає просідання курсу гривні наслідком виплат коштів вкладникам збанкрутілих банків, проте не вбачає в цьому великих проблем для грошової системи країни.
  • Підживлення енергосистеми поставками з Росії дозволить здійснити безперебійне постачання енергії вітчизняним споживачам. Постачання здійснюватиметься через окуповані території, що дасть можливість донбаським "республікам" безкоштовно забезпечити себе електроенергією.
  • Державний секретар Фінляндії Стенлунд наполягає на необхідності дотримання стандартів ОБСЄ при проведенні виборів в "окремих районах Донецької і Луганської областей", що є черговим свідченням існування та поетапної реалізації "плану Мореля". Українська влада на всіх рівнях обговорює його імплементацію з іноземними партнерами, при цьому приховуючи справжні плани від населення країни. Проведення виборів на окупованій території в умовах війни за стандартами ОБСЄ неможливо, отже, конфлікт в Донбасі міжнародним співтовариством війною не визнано.

No comments:

Post a Comment