November 08, 2015

07.11.2015 Україна: Головні теми доби - В Україні офіційно почала працювати Національна поліція

В Україні офіційно почала працювати Національна поліція
В Україні офіційно почала працювати Національна поліція

Головні події і теми дня 07.11.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • В Україні офіційно почала працювати Національна поліція.
  • У Києві пограбовано інкасаторський автомобіль "Приватбанку".
  • Провокації бойовиків у Донбасі наростають.

В Україні

  • 7 листопада набув чинності закон про Національну поліцію. За заявою міністерства, її кількісний склад може становити 220 поліцейських на 100 тис. осіб, що відповідає приблизно 140 тис. Співробітникам буде призначено зарплати набагато вище, ніж у промисловості та бізнесі. Більшість співробітників міліції буде звільнено, набір у нову службу здійснюватиметься через переатестацію.
  • Глава Верховної Ради Гройсман заявив, що розраховує на допомогу західних партнерів у відбудові Донбасу після його повернення під контроль України.
  • Міністр фінансів Яресько заявила, що спрощення системи оподаткування сприятиме боротьбі з корупцією. Вона вважає основними проблемами системи слабке адміністрування та нерівні умови для суб'єктів господарської діяльності. Експертне співтовариство вказує на неготовність міністерського проекту податкової реформи, на відміну від законопроекту, що зареєстрований профільним комітетом парламенту.

Війна

  • Штаб антитерористичної операції заявив про завершення відведення легкої артилерії і мінометів на донецькому напрямку. У той самий час бойовики майже безперервно атакують та обстрілюють позиції української армії і населені пункти в околицях Донецька та районі траси на Артемівськ, використовуючи не тільки стрілецьку зброю, але й артилерію та міномети.

Україна та світ

  • Спецслужби західних країн вважають вірогідною версію теракту при катастрофі російського авіалайнера в небі над Синайським півостровом. До Інтернету просочується непідтверджена інформація про розшифровку "чорних скриньок літака", яка свідчить на користь версії вибуху на борту. Деякі експерти висловлюють припущення про те, що інцидент з літаком може бути використаний політиками та секретними службами різних країн, у тому числі й Росії, для використання ситуації у Сирії і на Близькому Сході у вигідному їм руслі. Україна до цього часу не вводила заборону на польоти цивільних авіалайнерів до Єгипту.

Тренди


  • Спостерігачі із зони конфлікту в Донбасі повідомляють про втрати української армії, хоча в офіційних даних про них мовчать. Центр Донецька потрапив під обстріл, причому відстань до найближчих позицій української армії досить велика, а напрямок прильоту снарядів вказує на провокацію бойовиків. Українські учасники спільної групи з контролю та координації заявляють, що провокації можуть зірвати відведення озброєнь і призвести до ескалації конфлікту. Розвідка повідомляє, що бойовики демонстративно відводять техніку під контролем ОБСЄ, а потім знову повертають її на позиції. Аналітики вважають, що таким чином російське командування тримає ситуацію в напрузі та створює можливості для порушення перемир'я в потрібний йому момент.
  • Блок Петра Порошенка розпустив свою черкаську організацію через спробу дискредитації партії. Глава фракції у Верховній Раді Луценко заявив, що під виглядом партійного осередку в Черкасах діяло організоване злочинне угруповання. Експерти вважають, що принцип побудови партії у вигляді франшизи свідчить про можливість повного її розвалу та багатьох інших політичних проектів при втраті адміністративного ресурсу, як відбулося раніше з Партією регіонів, Нашою Україною та іншими партіями й рухами.
  • Глава Верховної Ради Гройсман не бажає говорити про репарації з боку агресора для відновлення Донбасу. Таким чином, він визнає конфлікт в Донбасі внутрішньоукраїнським.

No comments:

Post a Comment