November 01, 2015

31.10.2015 Україна: Головні теми доби - СБУ та Генпрокуратура заарештували голову політради партії "Укроп" Корбана

СБУ та Генпрокуратура заарештували голову політради партії "Укроп" Корбана
СБУ та Генпрокуратура заарештували голову політради партії "Укроп" Корбана

Головні події і теми дня 31.10.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • СБУ та Генпрокуратура заарештували голову політради партії "Укроп" Корбана.
  • У Сватові на складі боєприпасів вибухають залишки снарядів.
  • В Єгипті впав російський авіалайнер. Серед загиблих – четверо українців.

В Україні

  • У Дніпропетровську СБУ та Генеральною прокуратурою з порушенням процесуальних норм арештовано лідера політради партії "Кріп" Корбана. В офісах партії "Укроп", квартирах Корбана та активістів проведено обшуки. СБУ заявила, що у спецоперації, підготовка до якої велася протягом кількох місяців, були задіяні 500 чоловік. Корбана, якого підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, перевезено до Києва. За деякий час до нього була викликана швидка допомога. Адвокатів до затриманого не допускають. На площі перед облдержадміністрацією зібрався стихійний мітинг, в якому брали участь близько 2 тис. осіб. На ньому виступив кандидат в мери Дніпропетровська Філатов.
  • У банку сина колишнього президента Януковича арештовано рахунки, на яких зберігалося понад 2,6 млрд грн.
  • Активісти Автомайдану провели під маєтком президента Порошенка пікет з вимогою відставки Генерального прокурора. Президент до маніфестантів не вийшов.

Київ

  • На веб-сайті Київради запрацює сервіс петицій.

Війна

  • Штаб антитерористичної операції заявляє, що внаслідок обстрілу бойовиків у районі Донецького аеропорту один військовослужбовець загинув, ще один – поранений. Спостерігачі повідомляють про постійні обстріли Пісок, Опитного та Мар'їнки.
  • У Сватові на складі боєприпасів продовжують вибухати снаряди. Пожежники гасять осередки пожежі, що залишилися , у місті відбувається розмінування боєприпасів. Служба з надзвичайних ситуацій повідомляє про відновлення водо- та електропостачання.

Україна та світ

  • В Єгипті на Синайському півострові розбився російський пасажирський авіалайнер Airbus-A321. Загинуло 224 людини. За попередніми даними, серед загиблих могли бути четверо українців. Попри те, що відповідальність на себе взяли бойовики Ісламської держави, влада Єгипту заявляє, що аварія трапилася через неполадки.

Тренди

  • Більшість демократичних сил та аналітики сходяться на думці про те, що арешт Корбана та обшуки в будинках й офісах партії "Укроп" є початком політичних переслідувань. Політрада партії звернулася до міжнародної громадськості із заявою про дії президента Порошенка в інтересах Росії, у протягуванні до влади колабораціоністів з "Опозиційного блоку". Партія продовжуватиме боротьбу за єдність і незалежність країни, а також притягнення до відповідальності всіх зрадників. Союзники Блоку Петра Порошенка по парламентській коаліції вимагають термінового скликання позачергового засідання Верховної Ради, де хочуть заслухати Генерального прокурора та Главу СБУ. На думку фракцій, арешт Корбана має характер політичних репресій і повертає країну до часів президента Януковича. Фракцію БПП на знак протесту покинув народний депутат.

No comments:

Post a Comment