October 18, 2015

17.10.2015 Україна: Головні теми доби - Генеральний прокурор Шокін заявив, що справа про розстріл Майдану "практично розслідувана"

Генеральний прокурор Шокін заявив, що справа про розстріл Майдану "практично розслідувана"
Генеральний прокурор Шокін заявив, що справа про розстріл Майдану "практично розслідувана"

Головні події і теми дня 17.10.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Генеральний прокурор Шокін заявив, що справа про розстріл Майдану "практично розслідувана".
  • 12 людей потонули в Одеській області під час шторму.
  • Бойовики порушили режим припинення вогню, поранено військовослужбовця.

В Україні

  • Після заміни міської виборчої комісії у Маріуполі  представники демократичних партій заявили про видалення з комісій їх представників і підготовку масових фальсифікацій на користь Опозиційного блоку. Демократичні сили попередили, що готові взяти в руки зброю для захисту міста.
  • Генеральний прокурор Шокін заявив, що справа про розстріл активістів Майдану "практично розслідувана", незважаючи на знищення більшості доказів. Слідчим вдалося вибудувати ланцюжок людей, причетних до злочинів. На чолі піраміди був колишній президент Янукович. Шокін вважає, що в березні 2016 року ЄС може знчти санкції з колишнього президента Януковича та його оточення, але їх можна подовжити шляхом заочного засудження. За його словами суд щодо колишнього члена Партії регіонів Єфремова розпочнеться найближчим часом.
  • В Одеській області в результаті шторму затонуло судно "Іволга" з 36 пасажирами на борту, 12 з яких врятувати не вдалося, пошуки ще двох – тривають. Голова Одеської обласної адміністрації Саакашвілі заявив, що трагедія сталася через перевантаження катера та оголосив 18 жовтня днем ​​жалоби.

Війна

  • Штаб антитерористичної операції заявляє про "зразкове дотримання режиму припинення вогню". Тим не менш, унаслідок обстрілу бойовиками українських позицій в околицях Донецька поранено військовослужбовця.
    Бойовики ДНР заявили, що відведення танків та артилерії затримується на три дні.

Україна та світ


  • Служба зовнішніх відносин ЄС пояснила, що санкції відносно Росії введені за порушення суверенітету й територіальної цілісності України, незаконну анексію Криму та Севастополя, проникнення озброєних бойовиків і постачання озброєнь з російської території до України.
  • Канцлер Німеччини Меркель заявила, що для залучення німецьких інвестицій Україна має створити правові умови, обмежити вплив олігархів і побороти корупцію.
  • Європейські країни продовжують самостійно боротися з потоком незаконних мігрантів. Слідом за Угорщиною, Словенія задіяла армію для охорони своїх кордонів.

No comments:

Post a Comment