September 06, 2015

05.09.2015 Україна: Головні теми доби - Офіційний старт передвиборчої кампанії до місцевих органів влади

Офіційний старт передвиборчої кампанії до місцевих органів влади
Офіційний старт передвиборчої кампанії до місцевих органів влади

Головні події і теми дня 05.09.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Офіційний старт передвиборчої кампанії до місцевих органів влади.
  • Президент Порошенко заявив, що наразі Україну не приймуть до НАТО.
  • В Італії випущено під підписку колишнього депутата Маркова, якого готуються екстрадувати до України.

В Україні

  • Генеральна прокуратура викликала на допит депутатів, яких виключено із парламентської фракції "Самопоміч", у справі про отримання хабара при голосуванні президентського проекту змін до Конституції.

Війна

  • Президент Порошенко заявив про дотримання умов перемир'я, що досягнуті координаційною групою в Мінську. Тим не менш, бойовики продовжують обстрілювати позиції української армії і населені пункти в околицях Донецька: Мар'їнка, Піски, Авдіївка, а також у районі Артемівська. За попередню добу, за офіційними даними, поранено двоє військовослужбовців.
  • Росія не відмовиться від відправки до донбаських "республік" "гуманітарних конвоїв" без українського митного оформлення. Протягом вересня заплановано три подібних рейси.

Україна та світ

  • 5-6 вересня в Люксембурзі відбувається неформальна зустріч представників МЗС і МВС країн – членів і кандидатів на вступ до ЄС для обговорення проблеми мігрантів із Близького Сходу, механізму їх розселення та квот на прийом. Єврокомісар ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що міграційна криза триватиме ще довго.
  • Колишній прем'єр-міністр Азаров повідомив, що колишнього депутата Маркова випущено в Італії із в'язниці під підписку про невиїзд до вирішення питання про екстрадицію до України.
  • Держсекретар США Керрі застеріг міністра закордонних справ РФ Лаврова від спроб посилення військової присутності в Сирії, яке призведе до ескалації конфлікту. ЗМІ повідомляють, що експедиційний корпус Росії висадився в Латакії, де розташована російська морська база, і бере активну участь у бойових діях на боці президента Асада.
  • Президент Порошенко в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив, що сьогодні, у разі подання заявки на членство в НАТО, буде отримано відмову, як і 2008 року. Проте в суспільстві досягнуто розуміння необхідності вступу до Альянсу, а у Військовій доктрині прописано відмову від позаблокового статусу та євроатлантична інтеграція.
  • На думку Порошенка, Росію слід позбавити права вето в Раді Безпеки ООН за відмову від створення міжнародного трибуналу із розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера рейсу MH-17.

Тренди


  • Глава бойовиків ДНР Захарченко заявив про необхідність примусу України до повного виконання мінських угод, оскільки розумних альтернатив політичному вирішенню конфлікту немає. Представник ЛНР на переговорах у Мінську Дейнега заявив, що бойовики готові передати Україні контроль над кордоном з Росією, якщо їм дозволять сформувати свої органи влади та силові структури й розвивати транскордонну співпрацю.

No comments:

Post a Comment