August 08, 2015

07.08.2015 Україна: Головні теми доби - Готується передача митниць в управління іноземним компаніям.

Готується передача митниць в управління іноземним компаніям.
Готується передача митниць в управління іноземним компаніям.

Головні події і теми дня 07.08.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Готується передача митниць в управління іноземним компаніям.
  • UnikreditBank проводить перемовини про продаж дочірнього "Укрсоцбанку" до кінця року.
  • Структури Льовочкіна-Фірташа зареєстрували торгову марку "Ukraine Tomorrow" раніше від Мінінформполітіки.

В Україні

  • Президент Порошенко ветував закон "Про органи внутрішніх справ", прийнятий 2 липня Верховною Радою, оскільки одна частина питань, вирішенню яких має сприяти закон, належить до компетенції уряду, а інша – вже врегульована іншими нормативно-правовими актами.
    Підписано закони "Про рахункову палату", про вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення з ринку неплатоспроможних банків. Закон надає Рахунковій палаті не тільки функцію фінансового контролю за витрачанням коштів державного бюджету, а й за їх надходженням.
    Також підписано закони про зміни до Податкового кодексу: про трансферне ціноутворення, зменшення податкового тиску на платників податків, оподаткування неприбуткових організацій.
  • Кабінет міністрів схвалив законопроект, що скорочує більш ніж у п'ять разів кількість державних адміністративних послуг, із 3000 до 570, і запропонував прив'язати їх вартість до розміру мінімальної заробітної плати в країні. Уряд сподівається ввести його в дію з 1 січня 2016 року.
  • Генеральна прокуратура порушила кримінальні справи та проводить перевірки щодо працівників прокуратури, які брали участь у затриманні прокурорів-корупціонерів.
  • Глава державної фіскальної служби Насиров заявив, що вже чотири іноземні компанії заявили про намір управляти українськими митницями.
  • ЗМІ повідомляють, що Україна почала імпортувати електроенергію з Росії в обсязі до 1 ГВт на постійній основі. Дефіцит енергосистеми України наразі становить близько 2 ГВт через планові ремонти на АЕС і скорочення до критичного рівня запасів вугілля на деяких ТЕС.
  • Офіційний курс гривні зміцнився на тлі майбутньої угоди з міжнародним клубом кредиторів: 21,09 грн/$ (-0,39 грн), 23,07 грн/€ (-0,31 грн), 3,30 грн/10 руб (- 0,06 грн).

Війна

  • Обстановка в зоні бойових дій помітно загострилася. За добу зафіксовано більше 100 випадків порушення бойовиками режиму припинення вогню. Вони постійно ведуть розвідку боєм на різних напрямках, використовуючи танки, важку артилерію і РСЗВ. Щодня фіксуються десятки прольотів безпілотників. Найбільшу інтенсивність боїв зафіксовано в районі Донецька – у Мар'їнці, Красногорівці, Пісках, Авдіївці, а також у Троїцькому біля Артемівська. Обстрілу піддаються Щастя та Станиця Луганська. За попередню добу, за офіційними даними, загинуло двоє українських військових, ще семеро – поранено.
  • Дві районні адміністрації і шість – населених пунктів Донецької області перетворено на військово-цивільні.
  • Генерал-майор Кременецький змінив генерал-майора Тарана в складі Спільного центру з контролю та координації припинення вогню в Донбасі. За його словами, першочерговими завданнями Центру будуть реалізація рішень контактної групи в Мінську, припинення випадків ведення вогню, сприяння відновленню інфраструктури та втілення в життя мирних ініціатив президента.
  • Терористи ДНР заявили про запуск на підконтрольній їм території мобільного оператора "Фенікс", який працює на базі захопленого обладнання компанії "Київстар". Спостерігачі зазначають, що якість послуг інших операторів помітно знизилася, оскільки окупанти постійно проводять моніторинг і зашумлюють ефір, використовуючи комплекси радіоелектронної боротьби.

Україна та світ

  • Єврокомісія подала доповідь, в якій констатується, що Європа не тільки не постраждала від продуктового ембарго Росії, але й наростила експорт продуктів на 5 %, зокрема до США, Китаю, Швейцарії, Туреччини, Єгипту, Південної Кореї. Зменшено експорт фруктів, який традиційно йшов до Росії, проте значно зросли постачання м'яса, м'ясної і молочної продукції.
  • Адвокат українського депутата Савченко, захопленої бойовиками і вивезеної до Росії, проти якої російські власті порушили кримінальну справу за нібито вбивство журналістів, представив докази її невинності. Савченко заявила, що в Україні вийде друком її книга "Сильне ім'я Надія", презентація якої відбудеться 20 серпня.
  • Міністерство фінансів США закликало комітет міжнародних кредиторів якнайшвидше досягти компромісу в переговорах з урядом України, дотримуючись критеріїв, що визначені у програмі співпраці з МВФ.
  • Митниця Росії затримала на кордоні понад сто вагонів з українською сіллю, а також вводить ліцензування постачання щебеню та гравію з України.
  • У Росії триває масове знищення продуктів із країн, які потрапили під зустрічні санкції. Західні ЗМІ висловлюють здивування, вважаючи безумство, що відбувається, дурістю та підлістю. Якість російських харчових продуктів набагато нижча за імпортні. Спостерігачі вважають, що замість знищення продукти можна було б роздати нужденним.

No comments:

Post a Comment