August 02, 2015

01.08.2015 Україна: Головні теми доби - Головою Світового Конгресу кримських татар обрано очільника Меджлісу Чубарова

Головою Світового Конгресу кримських татар обрано очільника Меджлісу Чубарова
Чубарова обрано Головою Світового Конгресу кримських татар

Головні події і теми дня 01.08.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Головою Світового Конгресу кримських татар обрано очільника Меджлісу Чубарова.
  • Украй складна ситуація в електроенергетиці.
  • ЗМІ повідомляють про можливе створення бойовиками "брудної бомби".

В Україні

  • Головою Світового конгресу кримських татар обрано очільника Меджлісу Чубарова після відмови балотуватися його беззмінного керівника Мустафи Джемілєва. В умовах російської окупації Криму Конгрес проходив у Туреччині.
  • За перші півроку до бюджету надійшло понад 4,1 млрд грн від військового збору.
  • Компанія ДТЕК, що належить олігарху Ахметову, оголосила про зупинку останнього енергоблоку Придністровської ТЕС через відсутність запасів вугілля.
  • Найбільший Кременчуцький нафтопереробний завод може зупинити роботу через дії керівництва "Укртранснафти". Глава компанії "Укртатнафта" заявив, що зупинка заводу може спричинити різке подорожчання палива. Він назвав причини припинення постачання нафти на підприємство надуманими й політично мотивованими.

Війна

  • Безперервні бої йдуть у районі Донецького аеропорту та на західних околицях Донецька, різко посилюючись, як і раніше, у нічний час за відсутності міжнародних спостерігачів. В околицях Маріуполя – відносне затишшя, проте на інших ділянках бойовики використовують важку артилерію та міномети. Українські війська припиняють спроби проникнення в тил диверсійних груп. Втрати української армії зростають: за добу загинуло двоє – і поранено дванадцять військовослужбовців.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін закликав Москву до реальних переговорів про припинення вогню в Донбасі та стабілізації ситуації у регіоні. Росія нарощує кількість озброєнь і військ на окупованій території і східному кордоні України. Міністр заявив про неможливість нормалізації відносин між країнами в умовах анексії Криму.

Тренди


  • Міністр енергетики Демчишин вважає, що причиною зупинки теплових електростанцій є спроба створити ажіотаж в енергетиці та домогтися від держави визнання завищених тарифів. Незважаючи на це, уряд не шукає альтернативні джерела постачань енергетичного вугілля, а орієнтується на постачання з формально державних шахт і підприємств олігарха Ахметова, розташованих на окупованих територіях Донбасу. В останні дні нестача енергогенеруючих потужностей становить понад 2500 МВт через планові зупинки на ремонт чотирьох енергоблоків АЕС та одного – на позаплановий. Міністр повідомив про постачання більше 900 МВт електроенергії із Росії.

No comments:

Post a Comment