July 12, 2015

11.07.2015 Україна: Головні теми доби - Бій у Мукачевому за участі "Правого сектора" та силових структур

Бій у Мукачевому за участі "Правого сектора" та силових структур
Бій у Мукачевому за участі "Правого сектора" та силових структур

Головні події і теми дня 11.07.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Бій у Мукачевому за участі "Правого сектора" та силових структур.
  • Оголошення "Правим сектором" безстрокового мітингу біля Адміністрації президента.
  • Міжнародний кінофестиваль в Одесі.

В Україні

  • У Мукачевому відбулися бойові зіткнення із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів між бійцями "Правого сектора" і кримінальними структурами, що контролюють контрабанду й належать народному депутату Ланьо. У ході перестрілки загинуло двоє бійців "Правого сектора", 10 осіб – поранено, включаючи цивільних осіб і співробітників міліції. Президент Порошенко наказав покарати "злочинців, що влаштували перестрілку та вбили мирних жителів". Працівники силових структур оточили бійців і наказали здатися. Переговори ні до чого не привели. Керівник "Правого сектора" Ярош закликав МВС і СБУ до проведення незалежного розслідування та притягнення до відповідальності винних, у тому числі, співробітників правоохоронних органів, пов'язаних із криміналом, що контролює контрабанду. У Києві під адміністрацією президента оголошено безстроковий мітинг "Правого сектора", його бійців по всій Україні піднято по тривозі.
  • Міністр фінансів Яресько закликала Верховну Раду ухвалити чотири закони, необхідні для отримання кредитів міжнародних фінансових організацій. Це закони про систему гарантування вкладів фізичних осіб, механізми стягнення заборгованості за спожитий газ, підслідність Національного антикорупційного бюро, регулювання у сфері комунальних послуг.

Війна

  • В окупованому Донбасі тривають бойові дії із застосуванням бойовиками важкого озброєння. Бої велися в районі Кримського на трасі "Бахмутка", уздовж залізничної магістралі Ясинувата-Костянтинівка, в околицях Донецька, на трасі Донецьк-Маріуполь. Не припиняються провокації у районі Широкиного. За добу, згідно з офіційними даними, поранено п'ятеро військовослужбовців. Спостерігачі фіксують інтенсивне перегрупування сил і переміщення техніки бойовиків до передової.

Україна та світ

  • Прем'єр-міністр Малайзії заявив, що детальне розслідування причин катастрофи авіалайнера рейсу МН-17 триває, слідство скоро назве винних у трагедії, доповідь буде опубліковано у жовтні.
  • У Брюсселі відбулися переговори європейських кредиторів щодо пропозицій уряду Греції про розв'язання фінансової кризи, однак рішення прийнято не було, переговори продовжаться в неділю. Європа заявляє, що сценарії щодо виходу Греції з єврозони прораховано, однак сподівається, що кризу вдасться врегулювати.

Тренди


  • На контрольному пункті пропуску до окупованої зони на трасі Донецьк-Маріуполь через дії українських силовиків виникла величезна черга з автомобілів, люди стоять до двох діб при температурі понад 30 градусів. Більше 200 обурених громадян прийшли на пропускний пункт. Військові не наважилися застосувати зброю, проте ситуація загострюється з кожним днем. Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівський обіцяє перенести контрольний пункт до іншого місця для збільшення його пропускної здатності. Він знову пообіцяв будівництво "логістичних центрів" між передовою та контрольними пунктами, де люди зможуть придбати товари першої необхідності. Експерти вважають, що це робиться з метою повного контролю над товарними й фінансовими потоками на окуповану територію та отримання надприбутків від продажу товарів і продуктів за завищеними цінами.

No comments:

Post a Comment