June 22, 2015

21.06.2015 Україна: Головні теми доби - Голова Донецької обладміністрації Жебрівський пообіцяв навести порядок у прифронтовій зоні

Голова Донецької обладміністрації Жебрівський пообіцяв навести порядок у прифронтовій зоні
Голова Донецької обладміністрації Жебрівський

Головні події і теми дня 21.06.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Голова Донецької обладміністрації Жебрівський пообіцяв навести порядок у прифронтовій зоні.
  • Вибухи біля відділень "Сбербанку Росії" у Києві.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Яценюк пообіцяв щотижня проводити 10-хвилинні "політінформації", де пояснюватиме рішення уряду та розповідатиме про хід реформ.
  • Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівський пообіцяв швидко навести порядок у прифронтовій зоні та покарати співробітників силових органів, що "кришують" контрабанду й транзит наркотиків. Він заявив, що корупції на блок-постах можна уникнути, законодавчо врегулювавши процес. Жебрівський не виключає силового рішення задля встановлення контролю над Донбасом. На його думку, влада має продемонструвати високий рівень якості та безпеки життя в Україні, що має послужити стимулом для населення окупованої територій для позбавлення від окупантів.
  • Заступник міністра оборони Долгов заявив, що Україна, виходячи з інтересів національної безпеки та оборони, готується до вступу в НАТО – без будь-яких "якщо".

Київ

  • У столиці відбувся фестиваль "Країна мрій" на території етнографічного музею під відкритим небом "Пирогово".

Війна

  • Бойовики знову посилили обстріли українських позицій у районі Донецька. За добу зафіксовано десятки випадків застосування ними важкої артилерії і танків. За даними Спільного центру з контролю та координації припинення вогню, могильник радіоактивних відходів у передмісті Донецька, що перебуває під контролем бойовиків, унаслідок недавнього вибуху може бути пошкоджений і стати причиною радіоактивного зараження.
    Атакам й обстрілам піддані також населені пункти в Луганській області та Широкиному.
    За офіційними повідомленнями, за добу українська армія втратила двох військовослужбовців убитими та шестеро – пораненими.

Україна та світ

  • Президент Грузії Маргелашвілі на конференції з безпеки GLOBSEC заявив, що Росія розглядає країни колишнього СРСР як свою територіальну власність, де має право на застосуваня військової сили.
  • Міністр закордонних справ Литви Лінкявічус заявив, що санкції – лише один зі способів здійснення впливу на Росію. На його думку, ці заходи недостатні, потрібна політична ізоляція агресора. Він упевнений, що Литва потребує більш масованої присутності військ США на своїй території для захисту суверенітету.
  • Американський пен-центр виступає проти необґрунтованого блокування соціальною мережею Facebook профілів користувачів українського та російського сегментів мережі, які виступають проти агресивної політики Росії, і вимагає відновити весь віддалений контент.
  • Секретар Ради безпеки РФ Патрушев заявив, що Росія не може перешкоджати "добровольцям", що бажають воювати в Донбасі, однак не вітає цього.
  • Міністр оборони США Картер заявив, що Росія залишатиметься загрозою Заходу незалежно від того, очолює її президент Путін чи ні.

Тренди

  • Заборона автобусного сполучення з окупованими територіями Донбасу викликала вкрай негативну реакцію з боку вимушених переселенців. Вони вимагають її скасування та готові проводити акції і подавати судові позови проти такого рішення.

No comments:

Post a Comment