March 16, 2015

15.03.2015 Україна: Головні теми доби - Російський президент Путін визнав, що спланував і здійснив анексію Криму

Російський президент Путін визнав, що спланував і здійснив анексію Криму

Головні події і теми дня 15.03.2015 від інформаційного агентства "Digests & Analytics Ukraine"

Теми дня 

Російський президент Путін визнав, що спланував і здійснив анексію Криму. Черговий російський "конвой" вторгся в Україні. Російська агресія змушує НАТО збільшувати витрати на оборону.

В Україні

  • Президент Порошенко прибув до Німеччини з дводенним робочим візитом. На прес-конференції він заявив, що Україна виконала всі пункти мінських мирних угод. Проросійські бойовики ДНР і ЛНР порушили режим припинення вогню більше 1100 разів, продовжують атаки та обстріли українських позицій і забороняють спостерігачам ОБСЄ контролювати відведення озброєнь. У зв'язку з цим Порошенко закликав ввести нові санкції щодо РФ.

Театр воєнних дій

  • У Донбасі всією лінією протистояння бойовики обстріляли українські позиції десятки разів з артилерії, танків і стрілецької зброї. У Пісках загинув український військовослужбовець.
  • Черговий "конвой" вторгся на територію України з Росії через неконтрольовану ділянку кордону.

Україна та світ

  • Російський центральний телеканал показав фільм "Крим. Шлях на Батьківщину ". У ньому президент Путін визнав свою участь у плануванні та здійсненні анексії українського Криму, у підтримці колишнього президента Януковича та готовності при втручанні Заходу в конфлікт застосувати ядерну зброю.
  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг заявив, що країни Альянсу через агресивні дії Росії та терористичну загрозу з боку радикальних ісламських угруповань мають збільшити витрати на оборону до 2 % ВВП. Ключові країни НАТО – Німеччина, Італія та Великобританія за останній рік урізали оборонні бюджети, прибалтійські країни, Норвегія, Нідерланди Польща та Румунія – збільшили.

Тренди


  • Президент Порошенко постійно вимагає від Заходу посилення санкцій щодо Росії, проте сама Україна санкції не ввела й не збирається розривати торговельні та економічні відносини з РФ.
  • Незважаючи на відсутність контролю вантажів конвоїв Путіна, влада України де-факто вважає їх гуманітарними й не вживає протидії для припинення актів вторгнення.

No comments:

Post a Comment