March 01, 2015

28.02.2015 Україна: Головні теми доби - Покінчив із собою видний регіонал Чечетов

Покінчив із собою видний регіонал Чечетов

Головні події і теми дня 28.02.2015 від інформаційного агентства "Digests & Analytics Ukraine"

Теми дня 

Покінчив із собою видний регіонал Чечетов. Уряд у прискореному темпі погоджує з Верховною Радою закони, необхідні для отримання кредиту МВФ. Росія під прикриттям перемир'я концентрує сили в Донбасі.

В Україні

  • Президент Порошенко ввів в дію рішення РНБО про створення Головного ситуаційного центру, що являє собою програмно-апаратний комплекс зі збирання та обробки інформації для прийняття рішень у сфері національної безпеки та оборони.
  • За заявою президента Порошенка, українська влада намагатиметься повернути курс гривні на позначку 20-22 грн/$.
  • Прем'єр-міністр Яценюк заявив на засіданні уряду, що у країни немає грошей на підвищення зарплат і пенсій, оскільки всі кошти відправляються на фінансування оборони. Він вважає, що протягом 1 березня вдасться узгодити з парламентськими комітетами весь пакет законопроектів та зміни до бюджету, необхідні для отримання чергового траншу кредиту МВФ, обсяг якого може становити $10 млрд.

Театр воєнних дій

  • Оголошене перемир'я не заважає бойовикам вести обстріл позицій української армії. Протягом доби атакам піддалися війська на донецькому напрямку й під Маріуполем. Російська армія та підконтрольні їй бойовики відновлюють боєздатність після боїв під Дебальцевим, через кордон триває перекидання до України боєприпасів, техніки та найманців. За заявою ОБСЄ, сторони конфлікту "відносно добре" дотримуються припинення вогню, проте на деяких ділянках бої тривають.
    На околиці Донецька, у Пісках, під час обстрілу бойовиків загинув фотокореспондент газети "Сегодня" Ніколаєв.
  • Влада окупованого Росією Севастополя "націоналізувала" кілька підприємств, у тому числі Севморзавод, що належить президенту Порошенку.
  • Міністр оборони Полторак повідомив, що часткова демобілізація почнеться після завершення навчання нового поповнення в березні-квітні.

Україна та світ

  • Слідчі органи Росії розглядають як основні у вбивстві видного опозиціонера Нємцова версії про участь опозиціонерів, ісламістських угруповань, українських сил та побутові мотиви. Вони не вважають діяльність політика приводом для вбивства. Розслідування доручено куратору у справі незаконно утримуваної у в'язниці української льотчиці Савченко.
    Світова громадськість і російські опозиційні сили вимагають проведення відкритого, неупередженого розслідування вбивства та вважають його мотиви політичними.
    Влада Москви дозволила проведення 1 березня траурної ходи в пам'ять про Нємцова. До Москви введено внутрішні війська.

Тренди


  • Самогубство колишнього видного члена партії регіонів Чечетова, випущеного під заставу на час розслідування справи, пов'язаної з прийняттям "диктаторських законів" Януковича 16 січня, вигідно багатьом його співучасникам та олігархам, що незаконно отримали у власність державні підприємства в період його роботи керівником держкоммайна. Експерти вважають, що його могли довести до самогубства, для чого внесли викуп задля звільнення з-під варти.

No comments:

Post a Comment