January 23, 2015

22.01.2015 Україна: Головні теми доби - У Донецьку – масові жертви серед мирного населення в результаті обстрілів

В Донецке – массовые жертвы среди мирного населения в результате обстрелов

Головні події і теми дня 22.01.2015 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня 

У Донецьку – масові жертви серед мирного населення в результаті обстрілів. Ситуація в зоні конфлікту в Донбасі загострюється.

В Україні

  • Президент Порошенко провів нараду з керівництвом силових відомств, на якому запропонував нагородити бійців, які брали участь у бойових діях у Луганській області та Донецькому аеропорту.
  • У Харкові відкрито ще одне містечко для тимчасових переселенців, що складається із 189 модулів і розраховане на проживання 300-400 осіб. Усього як гуманітарна допомога із Німеччини поставлено 1386 модулів, які розраховано на проживання 3488 переселенців. Усі містечка буде введено в експлуатацію до весни.
  • НБУ не змінює офіційний курс гривні: 15,77 грн/$ (-0,01 грн), 18,28 грн/€, 2,41 грн/10 руб (-0,02 грн).

Київ

  • За дві доби заявки на участь конкурсі на 2 тис. місць у новій патрульно-постовій службі Києва подали 11 тис. осіб, серед яких 30 % – жінки.

Театр воєнних дій

  • У Донецьку в результаті обстрілу тролейбусної зупинки загинуло, принаймні, вісім осіб. Рада безпеки ООН зажадала негайного розслідування трагедії. За попередніми висновками експертів, обстріл вівся з міномета із району, в якому не відбуваються бойові дії. Бойовики ДНР на місці трагедії влаштували показовий спектакль з приниженням українських військових, захоплених в аеропорту. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International обурена жорстоким поводженням з полоненими.
    У результаті мінометного обстрілу руйнування та жертви зафіксовані й на інших зупинках громадського транспорту, а також у житловому секторі.
    Обстріли Горлівки, Авдіївки, Мар'їнки, Щастя, Станиці Луганської також призвели до руйнувань і великих людських жертв.
  • Різко посилилися обстріли населених пунктів і позицій української армії у районі Дебальцевого. На 31 блокпосту на трасі "Бахмутка" війська відбили танкову атаку бойовиків. Ідуть бої на північній околиці Горлівки та в околицях Маріуполя. Секретар РНБО Турчинов заявив, що наступ російської армії і найманців під виглядом бойовиків ЛНР і ДНР може початися найближчим часом.
    НАТО постійно фіксує переміщення російських солдатів і техніки через неконтрольовану ділянку українського кордону.
  • ОБСЄ зафіксувало загибель в Донбасі понад 5 тис. осіб.

Україна та світ

  • На Давоському економічному форумі міністр закордонних справ Канади заявив про продовження політичної ізоляції Росії, оскільки вона не припиняє порушувати умови мирних угод і підтримує бойовиків у Донбасі. Канцлер Німеччини Меркель засудила анексію Криму й вказала, що санкції проти РФ не буде скасовано, доки не буде усунено причин їх введення.
  • За словами міністра закордонних справ Німеччини Штайнмайера, на переговорах "Нормандської четвірки" в Берліні з врегулювання конфлікту в Донбасі прориву не досягнуто, однак видно прогрес.
  • Військовий комітет НАТО розгорне міжнародні штаби в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії і Болгарії для координації між арміями східноєвропейських членів Альянсу. Рішення буде затверджено міністрами оборони країн НАТО на початку лютого.
  • Російське інформаційне агентство ТАРС скорочує чверть своїх співробітників через зменшення фінансування.
  • Платіжна система PayPal відключила свій сервіс для клієнтів, що перебувають на території Криму.

Тренди


  • Представник України в Раді ООН з прав людини Василенко заявив, що аргументи проти введення ВС в Україні не витримують жодної критики.

No comments:

Post a Comment