January 18, 2015

17.01.2015 Україна: Головні теми доби - У Донецькому аеропорту весь день йшли важкі бої

В Донецком аэропорту весь день шли тяжелые бои

Головні події і теми дня 17.01.2015 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня

Українська армія прорвалася до руїн Донецького аеропорту. ОБСЄ встановила, що пасажирський автобус під Волновахою був знищений ракетами, випущеними бойовиками.

Театр воєнних дій

  • У Донецькому аеропорту весь день йшли важкі бої із застосуванням артилерії, РСЗВ і танків. Для керівництва операцією з розблокування терміналу прибув начальник Генерального штабу Муженко. Десантники та добровольці з "Правого сектора" пробилися до будівлі та евакуювали звідти вбитих і поранених, бої тривають. За повідомленнями очевидців, бойовики та частини російської армії втратили в бою десятки убитими й пораненими. Запеклі бої точилися також у районі Мар'їнки.
  • Житлові квартали Донецька, Авдіївки, Мар'їнки, Попасної, Станиці Луганської, околиці Маріуполя та Дебальцевого були обстріляні десятки разів, загинули й дістали поранень кілька мирних жителів. Цивільній інфраструктурі завдано значної шкоди. В Авдіївці частково зруйновано найбільший коксохімічний завод.
  • У результаті розслідування ОБСЄ встановила, що автобус з мирними жителями під Волновахою був знищений обстрілом з території, контрольованої бойовиками.
  • Посол США Пайєт заявив, що Росія продовжує стягувати до кордону з Україною танки, бронетехніку, артилерію та іншу військову техніку.
  • Росія продовжує перекидання військової техніки на територію України. У Луганську зафіксовано колону із 50 військових вантажівок, раніше туди було доставлено обладнання радіорозвідки та радіоперехоплення.
  • Керівники терористичної Луганської "республіки" вирішили оголосити на підконтрольній території мобілізацію.
  • Губернатор Луганської області Москаль заявив, що з 19 січня будуть припинені автобусні та вантажні перевезення на територію, підконтрольну ЛНР, через різке загострення ситуації у зоні бойових дій.

Україна та світ

  • Білоруський посол Величко заявив, що керівництво країни не дозволить використовувати її територію як плацдарм для вторгнення Росії в Україну.
  • Стан української льотчиці Савченко, яка продовжує голодування в московському СІЗО, помітно погіршився. Вона вимагає визнання себе військовополоненою та негайного звільнення.

Тренди


  • Українська армія та добровольчі батальйони, які повернули контроль над частиною території Донецького аеропорту, не розвивають наступ, оскільки керівництво країни побоюється повномасштабного вторгнення російських військ, що зосереджені на східному кордоні України.

No comments:

Post a Comment