January 11, 2015

10.01.2015 Україна: Головні теми доби - Журналісти стверджують, що малайзійський лайнер рейсу MH-17 збито ракетою російського комплексу Бук-М1

Головні події і теми дня 10.01.2015 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня 

Визначено вимоги до кандидата на посаду глави Антикорупційного бюро. СБУ анонсувала введення пропускного режиму на територію, контрольовану бойовиками ДНР і ЛНР. Журналісти стверджують, що малайзійський лайнер рейсу MH-17 збито ракетою російського комплексу Бук-М1.

В Україні

  • Члени комісії з виборів глави Антикорупційного бюро вирішили, що їм може стати іноземець. Загальні вимоги до кандидата: вік до 65 років, вища юридична освіта, прозора декларація, неучасть у політичних партіях.
  • Глава МЗС Латвії Рінкевічус зустрівся в Києві з президентом Порошенком і міністром закордонних справ Клімкіним. Обговорювалися питання надання макрофінансової допомоги, взаємодії у відновленні територіальної цілісності України, а також позиції ЄС при обговоренні питання про взаємини з Росією 19 січня.

Театр воєнних дій

  • Ситуація в Донбасі залишається вкрай напруженою. Позиції української армії і населені пункти обстрілювались десятки разів зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії і танків. Найбільш важка обстановка – у Донецькому аеропорту та прилеглих населених пунктах, околицях Дебальцевого.
  • На КПП транспортних коридорів у зону бойових дій у Донбасі СБУ вводить спеціальний пропускний режим. Про подробиці щодо порядку перетину лінії бойових дій поки не повідомляється.
  • Польща почала евакуацію з Донбасу більше 200 громадян України польського походження, які висловили бажання покинути країну.
  • Згідно з результатами розслідування, проведеного німецькими журналістами, малайзійський авіалайнер рейсу MH-17 було збито ракетою російського ЗРК БУК-М1.

Україна та світ


  • Українському консулу вдалося зустрітися з льотчицею Савченко, яка продовжує голодування з 15 грудня з метою визнання її військовополоненою.
  • Канцлер Німеччини Меркель у відеозверненні закликала Європу до єдності в протистоянню таким порушенням міжнародного права, як вторгнення Росії до України та анексія Криму. На її переконання, часткового скасування санкцій щодо Росії бути не може.
  • Угорщина відновила реверсні постачання газу до України.
  • Поліція Франції уживає максимальних заходів безпеки для охорони учасників траурної ходи в пам'ять про жертви терактів у Парижі. У ході візьмуть участь президенти Франції, України, канцлер Німеччини та прем'єр-міністр Великобританії. У межах заходів намічено короткі перемовини канцлера Меркель і президента Порошенка.

No comments:

Post a Comment