January 03, 2015

02.01.2015 Україна: Головні теми доби - Серед російських військових у Донбасі можуть з'явитися іноземні найманці

Среди российских военных в Донбассе могут появиться иностранные наемники

Головні події і теми дня 02.01.2015 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня 

Національна рада з телебачення і радіомовлення розгляне питання про припинення ліцензій телеканалів, які транслювали російський медіаконтент у новорічну ніч. Серед російських військових у Донбасі можуть з'явитися іноземні найманці. Українці вважають українську владу винною в затягуванні розслідування злочинів на Майдані.

В Україні

  • В Україні розпочалася приписна кампанія юнаків 1998 року народження.
  • Термін стягнення військового збору – 1,5 % від заробітної плати й доходів фізичних осіб – подовжено до закінчення воєнних дій.
  • Президент Порошенко присвоїв звання Героя України полковнику СБУ Аніщенку, який загинув під Слов'янськом.
  • У відповідь на звинувачення телеканалу "Інтер" у демонструванні у новорічну ніч виступів артистів, які закликали до анексії Криму та війні за "Новоросію", телеканал зняв з ефіру всі розважальні програми та мюзикли. Глава Національної ради з телебачення і радіомовлення заявив, що канал може бути позбавлений ліцензії тільки в результаті судового рішення.

Театр воєнних дій

  • За добу позиції української армії зазнали нападів та обстрілів більше 20 разів зі стрілецької зброї, артилерії і РСЗВ "Град". Двох українських військовослужбовців убито, принаймні шестеро – поранено. Є втрати серед мирних жителів унаслідок обстрілу бойовиками населеного пункту Трьохізбенка в Луганській області.
  • Четверо українських військових звільнено з полону в обмін на диверсанта, захопленого добровольчим батальйоном "Дніпро-1".
  • Російські війська на окупованій території Донбасу отримують поповнення особового складу і бойової техніки без розпізнавальних знаків. Вони беруть під свій контроль населені пункти, раніше контрольовані місцевими бойовиками. На багатьох ділянках лінії протистояння зафіксовано їх висунення на передові позиції.
  • На окупованій території Донбасу зафіксовано випадки нападу партизан на колони російської техніки. Бойовики ЛНР знищують непідконтрольних їм "козаків" і терористів.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр заявив, що в Україна та Росія в ході переговорів міністрів закордонних справ Росії, Франції та України домовилися про зустріч контактної групи з урегулювання конфлікту в Донбасі. Про місце й дату зустрічі не повідомляється.
  • Президент Путін дозволив іноземцям служити в російській армії і брати участь у бойових діях в умовах воєнного стану.
  • Голодування української льотчиці Савченко, захопленої і незаконно утримуваної у Росії, триває вже 20 діб. Вона вимагає визнання її військовополоненою. Визволення Савченко вимагають ЄС та США, її долю обговорюватимуть президенти Путін і Порошенко на зустрічі в Астані (Казахстан) 15 січня.

Тренди


  • Опитування суспiльної думки свідчать, що майже половина українців вважає незацікавленість влади причиною нерозкриття резонансних злочинів на Майдані.

No comments:

Post a Comment