December 05, 2014

04.12.2014 Україна: Головні теми доби - Президент Росії Путін не має наміру змінювати свою політику щодо України.

Президент России Путин не намерен менять свою политику по отношению к Украине
Головні події і теми дня 04.12.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика — Україна"

Теми дня

Створено Національну громадську телерадіокомпанію. Різко посилилися атаки та обстріли позицій українських військ бойовиками в Донбасі. Президент Росії Путін не має наміру змінювати свою політику щодо України.

В Україні

  • Депутати Верховної Ради остаточно поділили комітети та комісії. У Парламенті вперше виникла бійка між активістом Майдану Парасюком і представниками "Блоку Петра Порошенка", яких він дорікнув у продажності.
  • Кабінет Міністрів створив Національну громадську телерадіокомпанію зі 100-відсотковою державною участю. Їй буде передано майно ліквідованих обласних і національних телерадіокомпаній і студії "Укртелефільм". Управляти створеною структурою буде державний комітет з телебачення та радіомовлення.
  • Фонд гарантування вкладів склав додатковий список 10 банків – кандидатів на зовнішнє управління, крім 26, в яких уже введено тимчасову адміністрацію в 2014 році.
  • Гривня продовжує падіння: 15,30 грн/$ (+0,11 грн), 18,86 грн/€, 2,81 грн/10 руб. (-0,18 грн).
  • Обсяги продажів нових автомобілів в Україні скоротилися більш ніж удвічі.

Театр воєнних дій

  • Інтенсивність обстрілів та атак бойовиками українських позицій після приходу чергового "гуманітарного" конвою різко зросла. У результаті запеклих боїв за Донецький аеропорт з російськими військами, які отримали суттєве підкріплення, його захисники зазнали важких втрат і змушені були залишити старий термінал. За заявою керівництва Генштабу, у Донбасі проти України воюють більше 30 тисяч чоловік, з них більше 10 тисяч – військовослужбовці російської армії, кількість бойовиків з місцевого населення є незначною.
  • Президент Порошенко на нараді з керівниками силових відомств оголосив про режим повного припинення вогню, починаючи з 9 грудня, і про дії у разі порушення бойовиками досягнутої угоди.
  • Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що Росія розмістила ракетні комплекси "Іскандер" не тільки в Ростовській області, але й у Криму.
  • Провайдер "Воля-кабель" припиняє діяльність на територіях, підконтрольних ДНР і ЛНР. Бізнес сина екс-президента Януковича продовжує працювати, його охороняють бойовики із силового підрозділу "Оплот", підпорядкованого "президенту" ДНР Захарченку.

Україна і світ

  • Президент Путін звернувся до Федеральних зборів Росії із щорічним посланням, в якому пообіцяв істотне поліпшення ділового клімату, та заявив, що Крим має для Росії величезне цивілізаційне та сакральне значення. Головна тема виступу – Росія не змінить свою політику щодо України.
  • У Грозному тривають бої російської армії із членами антикадировських військових формувань.
  • Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, яка засуджує агресію Росії і передбачає додаткові заходи економічного та політичного впливу на неї, а також постачання до України оборонних і розвідувальних засобів.
  • Держсекретар США Керрі запевнив керівництво Грузії у всілякій підтримці територіальної цілісності країни та пообіцяв допомогу у розв'язанні проблеми Абхазії. США сприятимуть Грузії у якнайшвидшому введенні безвізового режиму з ЄС.
  • ОБСЄ не змогла прийняти декларацію щодо подій в Україні через різні думки членів організації на причини української кризи. Міністр закордонних справ України Клімкін вважаєте, що ОБСЄ не вдалося досягти суттєвих результатів у вирішенні конфлікту в Донбасі.
  • Голова Єврокомісії Юнкер заявив, що Росія стала для Європи стратегічною проблемою, і він докладе всіх зусиль, щоб вона знову стала стратегічним партнером.

Тренди


  • Спроби замирення російських агресорів призводять до невиправданих втрат серед українських військовослужбовців, які відкрито висловлюють незгоду з курсом президента Порошенка на "мир" із російськими маріонетками ДНР і ЛНР.

No comments:

Post a Comment