November 02, 2014

01.11.2014 Україна:Головні теми доби - Росія продовжує введення своїх військ і техніки на територію України

Россия продолжает ввод своих войск и техники на территорию Украины

Головні події і теми дня 01.11.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"



Президент Порошенко привітав українців з набуттям чинності Угоди про асоціацію з ЄС. ЦВК не в змозі підбити остаточні підсумки виборів до Верховної Ради. Росія продовжує введення своїх військ і техніки на територію України. Терористичні Донецька і Луганська республіки готові провести "вибори" за зразком кримських.

В Україні

  • Набула чинності Угода про асоціацію з ЄС. На вимогу Росії  положення про зону вільної торгівлі України з ЄС не діятиме, принаймні до кінця 2015 року.
  • Центральній виборчій комісії для підбиття підсумків голосування в електронному вигляді не вистачає результатів з одного округу в Донецькій області. У Дніпродзержинську голоси буде перераховано через розбіжності даних у протоколах, а 32 окружними комісіями – внесено уточнення до протоколів.
  • Міністр оборони Полторак прийняв рішення про введення представників волонтерських організацій до керівництва тилового забезпечення армії.

Київ

  • Визначено переможця конкурсу на створення в столичному метро мережі wi-fi, яка, крім стандартних, надаватиме й преміум-сервіси, у тому числі телебачення.

Театр воєнних дій

  • Росія готується до організації чергового, п'ятого "​​гуманітарного конвою", вантажі якого не проходять митний контроль на українському кордоні й не супроводжуються представниками міжнародних благодійних організацій.
    Після прибуття чергових "конвоїв" інтенсивність обстрілів позицій української армії різко посилюється. МЗС України заявило, що вміст "конвоїв" не належить до гуманітарної допомоги.
  • На прикордонних російських станціях зафіксовано розвантаження ешелонів з військовою технікою, яка відразу ж  переправляється в Україну. Кількість російських військ на території країни різко зросла. Інтенсивність обстрілів українських позицій посилилася, за добу загинуло 6 військовослужбовців. На території, контрольованій бойовиками, зафіксовано рух великих армійських колон техніки, розпізнавальні знаки російської армії на якій зафарбовано.
  • Терористичні Луганська й Донецька "республіки" готуються провести "вибори", результати яких заздалегідь заперечуються світовим співтовариством і розцінюються як порушення мінських угод. На "виборах" можна "голосувати" без паспортів, по кілька разів, на кількох ділянках і через Інтернет без реєстрації. Пенсіонерів змушують до голосування, погрожуючи невидачею "соціальних карток", за якими нібито виплачуватиметься пенсія.
    Як спостерігачі на вибори запрошені члени проросійських європейських організацій, що раніше брали участь у "референдумі" в Криму. Місія ОБСЄ спростувала твердження про свою участь у "виборах" як спостерігача.
    СБУ попереджає жителів Донбасу про небезпеку можливих провокацій бойовиків у місцях проведення "виборів", у результаті яких може постраждати велика кількість мирних громадян.
  • 25 військовослужбовців української армії обмінено на 25 бойовиків ДНР.

Україна і світ

  • Прем'єр-міністр РФ Медведєв, відповідно до рішень, прийнятих на тристоронніх газових переговорах, підписав постанову, що знижує експортне мито на газ для України.
  • Інтенсивність провокацій авіації РФ в міжнародному повітряному просторі різко підвищилася, винищувачі країн НАТО піднімаються на перехоплення щодня.

Тренди


  • Посол США Пайєт висловив подив відсутністю санкцій України щодо Росії.
  • Експерти вважають, що зусиль української влади для протидії псевдовиборам у ДНР та ЛНР явно замало.

No comments:

Post a Comment