September 26, 2014

25.09.2014 Україна: Коротко про головне - Президент Порошенко представив програму реформ в Україні до 2020 року

Президент Порошенко представил программу реформ в Украине до 2020 года.

Хроніка подій дня 25.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Президент Порошенко предствавив програму реформ в Україні до 2020 року. Терористи з ЛНР, ДНР і російські війська під час перемир'я активно обстрілюють позиції українських військ і житлові квартали населених пунктів. Ручний режим управління валютним ринком та інтервенції НБУ зміцнили гривню.

В Україні

  • Президент Порошенко в ході тригодинної прес-конференції представив напрямки реформ в Україні до 2020 року та відповів на запитання журналістів. Він сказав, що, починаючи з другої світової війни, Україна зіткнулася з найбільшою військовою загрозою в світі. Війна з Росією є основною причиною гальмування реформ. Система реформ "Стратегія-2020" передбачає більше 60 напрямків, головною реформою Порошенко вважає судову, розроблені критерії оцінки ефективності реформ. Закон про люстрацію Президент підпише найближчим часом. За його словами, зброя Україні не потрібна, є потреба тільки у системах зв'язку і радіорозвідки, усе інше країна може виробляти сама. Загроз Путіна він не боїться і сподівається, що країна в змозі вистояти перед лицем агресії зі сходу. Особливого статусу Донбасу немає, усі правоохоронні органи й суди призначатимуться з Києва, але за погодженням з місцевими органами влади. Порошенко вважає себе президентом усіх українців, тому має право спілкуватися з усіма політичними гравцями, у тому числі, з членами партії регіонів. Він хоче увійти в історію як президент-реформатор і вбачає своє завдання в створенні сприятливих умов для проведення реформ і вступу в ЄС.
  • Губернатор Луганщини Москаль призупинив роботу п’яти районних адміністрацій на території, контрольованій бойовиками.
  • Співавтор закону про люстрацію депутат Дерев'янко повідомив, що закон не має відношення до президента, депутатів і міліції.
  • Офіційний курс гривні щодо світових валют: 12,95 грн/$ (-1 коп), 16,61 грн/€ (+6 коп), 3,37 грн/10 руб (-3 коп). Національний банк для підтримки курсу продав на аукціоні $ 135 млн за курсом 12,95 грн/$ і буде щодня розміщувати на своєму сайті інформацію про індикативні курси основних валют на підставі цін на міжбанківському ринку.

Київ

  • Жителі Харкова перекрили рух на центральній вулиці столиці - Хрещатику, протестуючи проти антиукраїнської політики властей Харківської області та вимагаючи відставки мера Кернеса. До мітингувальників вийшов мер Кличко, який відвів їх на зустріч із представниками президента.
  • Гостинний двір планується передати Музею історії Києва.

Театр воєнних дій

  • Протягом дня бойовики піддали масованому обстрілу й атакам Донецький міжнародний аеропорт, який утримують українські військові, а також позиції у Дебальцевом, Авдіївці та інших населених пунктах Луганської і Донецької областей, під Маріуполем під час обстрілу на блок-посту загинуло 2 прикордонника.
  • Відновилися обстріли Донецька, Макіївки, Маріуполя та його околиць.
  • Терористи затягують переговори про обмін полоненими, особливо щодо  офіцерського складу.
  • Міжнародні експерти та слідчі повідомили про мінування бойовиками місця падіння авіалайнера МН-17.

Україна і світ

  • Міністр закордонних справ РФ Лавров на переговорах з госсекратарем США Керрі офіційно назвав "Новоросією" території Донецької і Луганської областей, окуповані військами Росії, найманцями і терористами з ДНР і ЛНР.
  • Угорщина припинила постачання газу до України після візиту туди керівництва Газпрому. Міністр енергетики РФ Новак в інтерв'ю німецькій пресі заявив, що Росія припинить постачання газу до Європи у разі реекспорту його до України. Міністр енергетики Норвегії після зустрічі з єврокомісаром з енергетики Еттінгером повідомив, що ЄС може розраховувати на збільшення імпорту газу з Норвегії у разі зриву поставок Газпромом.
  • Прем'єр-міністр Яценюк на зустрічі з представниками бізнесу США представив план відновлення України і заявив, що МВФ і Світовий банк є єдиними інвесторами в економіку України, частина якої окупована Росією.
  • Країни "великої сімки" G7 та ЄС попередили РФ про введення нових санкцій у разі недотримання Мінських домовленостей. Преьмер-міністр Яценюк назвав умовою початку мирних переговорів з РФ припинення підтримки терористів, виведення військ з території України та виконання рішення Ради Безпеки ООН.
  • Financial Times опублікувала статистику провокацій ВПС Росії, особливо це стосується порушення повітряного простору країн Балтії.
  • Посол США в Україні Пайетт вважає, що підстав для скасування санкцій ЄС і США щодо Росії поки немає.

Тренди


  • Експерти оцінюють першу, з моменту обрання, прес-конференцію президента Порошенка як спробу передвиборчої агітації перед парламентськими виборами, з урахуванням невиконання обіцянок, даних виборцям на президентських виборах, розмитість і множинність цілей і відсутність конкретики в представленій програмі реформ "Статегія-2020".

No comments:

Post a Comment