September 22, 2014

21.09.2014 Україна: Коротко про головне - У різних країнах пройшли Марші миру проти агресії Росії у східній Україні

В разных странах прошли Марши мира против агрессии России в восточной Украине

Хроніка подій дня 21.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Терористи з ЛНР і ДНР не збираються виконувати умови меморандуму про припинення вогню, який був підписаний у Мінську і використовують відведення українських військ для захоплення території. У різних країнах пройшли Марші миру проти агресії Росії у східній Україні, Президент Порошенко дав програмне інтерв'ю українським тележурналістам.

В Україні

  • Президент Порошенко дав інтерв'ю журналістам основних українських телеканалів, в якому подав своє бачення політичного процесу в Україні, дав оцінку своїх досягнень на міжнародній арені та розповів про перспективи Донбасу. На його думку, військове розв’язання проблеми східної України неможливо. Навколо територій, контрольованих терористами, будується ешелонована оборона. Він також визнав, що не має кандидатур для заміни чиновників у військовому блоці.
  • Партія розвитку України, створена колишніми членами партії регіонів, відмовилася йти на вибори, у той самий час "Опозиційний блок", що об'єднав різні бізнес-гілки партії регіонів, подав до ЦВК списки, до яких увійшли екс-міністри й соратники Януковича Вілкул, Королевська, Бойко, Бахтєєва та лідер Всеукраїнського єврейського конгресу Рабинович.
  • Новопризначений губернатором Луганської області Москаль заявив, що місцем перебування облдержадміністрації обрано місто Сєвєродонецьк.

Київ

  • За повідомленням прес-служби київського мера Кличка вартість проїзду в метро найближчим часом буде збільшена через нестачу коштів на підвищення заробітної плати, ремонт рухомого складу та розвиток інфраструктури.

Театр військових дій

  • Місце відведених, відповідно до мінського меморандумому, частин української армії, одразу ж займають бойовики ЛНР і ДНР.
  • Продовжено обмін полоненими - за день було обміняно 28 чоловік.
  • Тривають обстріли позицій українських частин і міст з артилерії і систем залпового вогню поблизу Єнакієво, Горлівки, Макіївки, Ясіоватой, Маріуполя, низки населених пунктів Луганської області.
    За добу загинуло 2 українських військових.
    Бойовики не припиняють атакувати Донецький міжнародний аеропорт, у тому числі за підтримки танків і важкої бронетехніки. Із настанням темряви аеропорт знову піддався потужному артилерійському обстрілу з гаубиць, мінометів і систем "Град".
  • Вантажівки третього "​​гуманітарного конвою" повернулися до Росії, про вміст вивезеного українській стороні невідомо.

Україна і світ

  • У різних країнах пройшли Марші миру проти агресивної політики Росії і вторгнення до України. У Москві в маніфестації взяло участь до 50 тисяч осіб, які скандували "Путін - злодій", "Росія не є ворогом України" і "Путін - х*ло". Поліція до подій не втручалася. У деяких регіонах Росії влада зривала мітинги, у Санкт-Петербурзі під час демонстрації було заарештовано близько 10 активістів.
    Акції були проведені в низці міст Європи, США, Туреччини.
  • Марші пройшли також і в Україні, але вони були нечисленні, оскільки, на думку суспільства, Україні потрібно відновлення її територіальної цілісності та незалежності, а не мир за будь-яку ціну.
  • Керівник адміністрації президента Росії Іванов погрожує Україні негативними наслідками у разі реалізації проекту будівництва стіни на українсько-російському кордоні.

Тренди


  • В умовах холодного осінньо-зимово-весняного періоду в лісостеповому Донбасі перевагу у бойових діях матимуть армійські підрозділи, дислоковані в населених пунктах, тому здача української армії без бою міст і селищ, урешті-решт, ускладнює подальше ведення бойових дій.
  • Есперти відзначили хорошу підготовку й абсолютну нешкідливість для російської влади маніфестацій "Маршу миру",  а також рекордно низьку кількість затриманих маніфестантів, це може свідчити про те, що акція проходила під повним контролем керівництва Росії.

No comments:

Post a Comment