September 16, 2014

15.09.2014 Україна: Коротко про головне - Внесені президентом Порошенком законопроекти про "особливий статус" - визнання втрати суверенітету країни?

Внесенные президентом Порошенко в Верховную Раду законопроекты, фактически, повторяющие требования Путина в части амнистирования участников незаконных вооруженных формирований без проведения следствия и предоставления Донбассу “особого статуса”

Хроніка подій дня 15.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Внесення до Верховної Ради президентом Порошенком законопроектів про особливий статус територій Донбасу, що знаходяться під контролем бойовиків і військ РФ, не зможуть зупинити агресію Росії. Економіка України в умовах триваючих бойових дій демонструє стійке падіння.

В Україні

  • Президент Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС, який планується прийняти на пленарному засіданні 16 вересня, паралельно з парламентом ЄС.
  • ЦВК зареєстрував список КПУ на позачергових виборах до Верховної Ради.
    Партії "Батьківщина" комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи з проведення референдуму про вступ до НАТО, в зв'язку з тим, що за рішенням суду представник ЦВК не мав права бути присутнім на зборах.
    Партія "Сильна Україна", крім свого лідера Тігіпко, включила до списку кандидатів у депутати екс-віце-прем'єра Хорошковського, екс-генпрокурора Піскуна і низку колишніх видних членів партії регіонів.
    У список партія "Правий сектор" не включений її лідер Ярош, який балотуватиметься по мажоритарному округу у зв'язку зі своєю участю в бойових діях.
  • Національний банк зміцнив курс гривні по відношенню до долара на 5 копійок: 12,90 грн/$ (+5 коп), 16,68 грн/€ (+6 коп), 3,43 грн/10 руб (+3 коп), проте реальні пропозиції на продаж на міжбанку досягали 14,2 грн/$. Управління НБУ валютним ринком в ручному режимі при 100% продажу валютної виручки вбиває вітчизняні підприємства, що працюють на імпортній сировині і постачають продукцію на експорт.
  • Міністерство фінансів підготувало два варіанти проекту державного бюджету на наступний рік. Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що без прийняття податкової та бюджетної реформи, які запропоновані урядом, проект бюджету не буде поданий на розгляд Верховної Ради, тому що це призведе до падіння економіки.

Київ

  • Головна новорічна ялинка країни буде встановлено в Києві на Софіївській площі.

Театр військових дій

  • Моніторингова група ОБСЄ повідомляє про різке зростання кількості порушень режиму припинення вогню в Донбасі.
  • Терористи продовжують масовані обстріли донецького міжнародного аеропорту, в ході боїв знищено 12 бойовиків і 2 танка.
  • Обстріли в Луганську припинилися, проводяться спроби відновити електропостачання. В результаті обстрілів Донецька, які ведуть мобільні групи бойовиків, за добу загинуло, принаймні, 6 мирних жителів.

Україна і світ

  • ЄС і США не визнають ні правову базу, ні легітимність "виборів", які були проведені в Криму, анексованому Росією.
  • Європейська служба зовнішньополітичної діяльності визнала вторгнення другого "​​гуманітарного конвою" Росії порушенням територіальної цілісності і суверенітету України.
  • За повідомленням газети "Bild", ЄС готується визнати ЛНР і ДНР терористичними організаціями в рамках засідання комітету політики та безпеки 23 вересня.
  • Воронезький суд відмовився відпустити під заставу українську льотчицю Савченко, захоплену під Луганськом бойовиками ЛНР і незаконно переправлену на територію Росії.
  • Росія виправдовує скорочення поставок газу в Європу його недостатніми запасами в своїх підземних сховищах.

Тренди


  • Внесені президентом Порошенком до Верховної Ради законопроекти, що, фактично, повторюють вимоги Путіна в частині амністування учасників незаконних збройних формувань без проведення слідства і надання Донбасу "особливого статусу", викликали неоднозначне ставлення громадян України, які вважають ці дії, як і відмова від введення зони вільної торгівлі з ЄС, капітуляцією перед Росією і здачею національних інтересів, що межує з державною зрадою.
  • Уряд запланував підвищення цін на транспорт і комунальні послуги після виборів до Верховної Ради.

No comments:

Post a Comment