September 10, 2014

09.09.2014 Україна: Коротко про головне - Оприлюднений звіт про причини катастрофи авіалайнеру MH-17 - Перемир'я в Донбасі висить на волосинці

На официальном сайте Совета безопасности Нидерландов опубликован предварительный отчет о катастрофе авиалайнера Боинг-777 Малайзийских авиалиний, которая произошла 17.07.2014 в Донецкой области, Украина, недалеко от города Торез

Хроніка подій дня від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Спостерігачі ОБСЄ фіксують постійні порушення режиму припинення вогню бойовиками ЛНР і ДНР та російськими військами. У попередньому звіті комісії з розслідування катастрофи авіалайнера рейсу МН-17 причиною аварії названо руйнування корпусу літака в результаті множинних осколкових пошкоджень ззовні.

В Україні

  • Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Перебийніс повідомив на брифінгу, що мінський протокол підписано Росією, що покладає на неї пряму відповідальність за досягнуті домовленості, в той же час терористичні організації ЛНР і ДНР протоколом не легітимізовані.
    За повідомленням помічника президента Луценка, досягнуті домовленості надають "особливий статус", приблизно, ⅓ територій Донецької та Луганської областей, контрольованих російськими військами і терористами.
    Президенти Росії та України в ході телефонної розмови обговорили механізми забезпечення режиму припинення вогню в східній Україні.
  • Уряд схвалив виділення понад 957 мільйонів гривень на проведення позачергових виборів Верховної Ради за рахунок резервного фонду державного бюджету.
  • Відповідно до рішення національної ради з телебачення і радіомовлення, в Україні заборонено ефірне мовлення і ретрансляція 15 російських телеканалів, як в ефірі, так і в кабельних мережах, проте, розповсюдження російскої тепевідеопродукції не припинене.
  • Завершено черговий етап мобілізації, залучені до лав армії громадяни проходять підготовку та перепідготовку перед відправкою в райони бойових дій.
  • НБУ знизив офіційний курс гривні на 1%: 12,92 грн/$ (-10 коп), 16,73 грн/€ (-13 коп), 3,49 грн/10 руб (-2 коп).

Київ

  • Кияни, чоловіки і жінки, масово відвідують "курси молодого бійця", що дають базові навики з медичної, тактичної та вогневої підготовки.

Театр військових дій

  • У Донецьку з початку обстрілів міста бойовиками, загинуло більше 200, в Макіївці - 35 осіб, протягом дня жителі постійно чули залпи важкої артилерії, Моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала ряд порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків ЛНР і ДНР і російських військ, які продовжують обстріли позицій української армії і міст Донбасу За час перемир'я в зоні бойових дій загинуло 4 і поранено 29 українських військовослужбовців.
    В Луганську і дотепер відсутні світло і вода, але за повідомленнями мешканців, стрілянина в місті припинилася.
    В Маріуполі введено комендантську годину.
  • На кордоні України в районі Новоазовська та на тимчасово окупованій території Криму спостерігається збільшення угруповання російських військ, а також розгортання додаткових комплексів ППО.

Україна і світ

  • На офіційному сайті Ради безпеки Нідерландів опублікований попередній звіт про катастрофу авіалайнера Боїнг-777 Малайзійських авіаліній, яка сталася 17.07.2014 в Донецькій області, Україна, недалеко від міста Торез. Згідно зі звітом, причиною катастрофи є множинне пошкодження фюзеляжу ззовні осколками, схожими на дріб, що призвело до розпаду корпусу в повітрі, при тому, що технічний стан літака при відправці з Амстердама був нормальним, літак управлявся досвідченим екіпажем, і бортові самописці не показали проблем до моменту аварії. Розслідування триває, поки ідентифіковані тіла 193 пасажирів з 298, що знаходилися на борту.
  • Санкції з боку ЄС до Россії досі не введені.

Тренди


  • Зусилля українських властей щодо осіб, що підозрюються в сепаратизмі і підтримці терористів, явно недостатні, в Харкові влада спробувала зняти на опорах освітлення державні прапори, не забороняються антидержавні мітинги, в Києві вільно розповсюджується проросійська газета "Вести".

No comments:

Post a Comment