September 07, 2014

06.09.2014 Україна: Коротко про головне - Режим перемир'я, оголошений мінським протоколом, був відразу ж порушений бойовиками

Ночью боевики обстреляли из тяжелой артиллерии и установок залпового огня “Град” окраины Мариуполя.

Хроніка подій дня 06.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Росія зробила вигляд, що готова знизити накал конфлікту в Донбасі, підписавши протокол про перемир'я і миттєво порушила руками своїх найманців режим припинення вогню. Європа вводить  з понеділка санкції по відношенню до РФ.

В Україні

  • Центральна виборча комісія сформувала 213 окружних комісій для проведення виборів до Верховної Ради, що призначені на 26 жовтня. В 12 округах вибори проводитись не будуть, відповідно до закону про статус тимчасово окупованих територій.
  • Прем'єр-міністр Яценюк ініціював створення тимчасової слідчої комісії за фактами торгівлі українською звброєю в 2004-2014 роках.
  • За повідомленням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, видобування вугілля, у зв'язку з військовими діями в Донбасі, у серпні 2014 року знизилось в 2 рази, в порівнянні з попереднім роком, що ставить під загрозу забезпечення паливом електростанцій і може змусити Україну імпортувати енергетичне вугілля.

Театр військових дій

  • ОБСЄ опублікувала текст протоколу про припинення вогню, який був підписаний у Мінську екс-президентом України Кучмою, послом РФ в Україні Зурабовим і представником ОБСЄ Тельявіні, а також представниками незаконних терористичних організацій ДНР і ЛНР. Протокол, в більшості пунктів повторює ультиматум президента РФ Путіна, що був ним озвучений двома днями раніше і містить фактичну відмову України від територій і суверенітету.
  • Режим перемир'я, оголошений мінським протоколом, був відразу ж порушений в Луганській області російськими військами, які розстріляли конвой, що йшов по території, контрольованій українськими військами. Вночі бойовики обстріляли з важкої артилерії і установок залпового вогню "Град" окраїни Маріуполя.
    Водночас артилерійські обстріли Донецька і Луганська припинилися.
  • Бойовики ДНР вимагають від вчителів вийти на роботу з понеділка, 8 вересня. В Донецьк і Луганськ завозять російські рублі та паспорти, через вчителів шкіл терористи ДНР намагаються виявити неблагонадійних.
  • Гуманітарна допомога, що була відправлена у Донбас у супроводі співробітників Міжнародного Червоного Хреста, не змогла потрапити в Луганськ через артилерійський обстріл колони.  
  • За заявою РНБО, Росія зосередила на кордоні Херсонської області 15 тисяч військовослужбовців.
  • СБУ затримала кілька груп терористів, які готували теракти і збирали відомості про українські війська в Маріуполі, Луганській області та в Києві.

Україна і світ

  • Прес-служба Європарламенту повідомила, що договір про асоціацію з Україною буде ратифікований за скороченою процедурою на наступній сесії, яка пройде в Страсбурзі з 15 по 18 вересня.
  • У відкритому листі президента Європарламенту ван Ромпея і президента Єврокомісії Баррозу оголошено, що додаткові санкції стосовно Росії, керівництва Криму, терористичних "республік" і російських олігархів будуть введені 8 вересня.
  • Міжнародні експерти з Малайзії та Австралії сподіваються найближчим часом продовжити роботи на місці катастрофи лайнера Малайзійських авіаліній MH-17. Попередній звіт про причини катастрофи буде оприлюднений 9 вересня в Гаазі.
  • Лефортовський суд Москви заарештував викраденого на території Естонії співробітника естонських спецслужб.

Тренди


  • Українська громадськість ставить перед керівництвом країни питання про правовий статус протоколу про припинення вогню, який був підписаний в Мінську з представниками терористичних організацій.
  • Терористи ДНР і ЛНР діють у відповідності до своїх планів про відділення Донбасу від України і приєднання його до Росії.

No comments:

Post a Comment