August 17, 2014

Хроніка подій дня 16.08.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Розпочато тестову прокачку в Україну реверсного газу зі Словаччини.

В Україні

  • Словаччина та Україна почали тестову прокачку газу, що надходить в Україну за реверсною схемою. Початок промислових поставок газу намічено на вересень.
  • Міністр соціальної політики Денісова, на підставі переліку товарів, наданого Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, підписала наказ про визнання гуманітарною допомогою вантажу, що був доставлений "гуманітарним конвоєм" РФ.
    Українська гуманітарна допомога постраждалим регіонам вже розвантажується в Старобільську та Сєвєродонецьку.
  • Президент Порошенко в ході зустрічі з новообраним предстоятелем УПЦ МП Онуфрієм обговорив питання об'єднання православних церков і роль церкви в об'єднанні суспільства.
  • У Києві триває підготовка до військового параду, який планується провести на День Незалежності. У ньому будуть задіяні 1500 чоловік, 49 одиниць бойової техніки і авіація.

Київ

  • Мер Кличко розпорядився зробити Труханів острів, улюблене місце відпочинку киян, пішохідно-велосипедною зоною і привести його в порядок.
  • З початку року в столиці було зафіксовано більше 230 повідомлень про мінування об'єктів інфраструктури, на щастя, вони виявилися хибними.

Театр військових дій

  • У Донецьку і Луганську українська армія веде вуличні бої з терористами. Військовим заборонено використовувати авіацію і артилерію.
    У той же час для створення "картинки" для російських ЗМІі та деморалізації населення, бойовики обстрілюють житлові квартали міст з артилерії. У Донецьку за добу загинуло, принаймні, 4 мирних жителя, в Луганську, як і раніше, відсутня електроенергія, вода, не вивозиться сміття.
    За повідомленням інформаційного центру РНБО, артилерією знищена колона російської техніки, що увійшла в Україну через прикордонний пункт пропуску "Ізварине", який не контролюється українськими силовиками.
    Контратаки бойовиків у різних районах бойових дій успішно відбиті, під контроль українських військ перейшло місто Жданівка біля Єнакієвого.
  • Російська армія зі свого боку кордону продовжує обстріли позицій українських військ з артилерії і установок залпового вогню "Град", авіація постійно порушує повітряний простір України.

Україна і світ

  • Президент Франції Олланд і глава Єврокомісії Баррозу в комюніке за підсумками зустрічі заявили, що Україна повинна проявляти стриманість і розсудливість при проведенні військових операцій проти "сепаратистів".
  • МЗС України направив ноту РФ у зв'язку зі спробою змінити в односторонньому порядку юрисдикцію ядерних об'єктів Криму.

Тренди


  • За оцінкою творця грузинських реформ Кахи Бендукідзе і ряду інших міжнародних і вітчизняних експертів, уряд України упускає найбільш вдалий час для проведення докорінних реформ в економіці та суспільному житті країни. Відсутність реформ, в сукупності зі збільшенням податкового навантаження і переміщенням населення в результаті військових дій, призводить до згортання ділової активності, зменшення надходжень до бюджету та знижує обороноздатність країни.
    Первинний аналіз пакета змін у законодавстві, запропонованих урядом Яценюка, в рамках якого воно хоче сформувати бюджет 2015 року, не дозволяє говорити про системні кардинальних реформи та покращення інвестиційного клімату.
  • Після успішного закінчення військових дій на сході України, найбільшою загрозою для економіки і безпеки країни стане, на думку аналітиків РНБО і незалежних експертів, диверсійна діяльність терористичних груп і саботаж осіб, що не зазнали люстрації.

No comments:

Post a Comment