August 07, 2014

Хроніка подій дня 06.08.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Уряд України розробив пакет податкових законів, який повністю змінює правила гри в економіці.

В Україні

  • Уряд України розробив пакет податкових законів, на підставі яких буде зверстано бюджет 2015-го року, для чого закони повинні бути прийняті Верховною Радою.
    Пакетом, зокрема, передбачається скорочення кількості податків з 22 до 9, оновлення структури акцизного податку, шляхом включення до нього податку на розкіш, екологічного збору та цільової надбавки до тарифу на електроенергію, істотний перерозподіл податкових надходжень на користь місцевих бюджетів (податок на нерухомість, єдиний податок і більшу частину податку з доходів фізичних осіб), створення єдиного органу фінансових розслідувань замість податкової міліції та інших слідчих органів у сфері економіки.
    Серед головних запланованих нововведень - уніфікація бухгалтерського та податкового обліку і суттєве зниження податку на фонд заробітної плати підприємств та введення прогресивної шкали оподаткування доходів.
    Податок на землю та нерухомість яка на ній збудована, планується поєднати. Великі аграрні об'єднання повинні бути переведені на загальну систему оподаткування.
    Уряд прогнозує прийняття запропонованих законів у вересні після узгодження з представниками бізнесу.

    Спільнота європейських і міжнародних експертів закликає уряд України негайно розпочати реформи в усіх галузях економіки і політики, інакше країну чекає економічний колапс і вибухове зростання безробіття.
  • Президент Порошенко пропонує включити представників громадських об'єднань до складу консультативної ради з проведення реформ в Україні.
  • На зустрічі президента Порошенка з представниками волонтерів, що допомагають армії були оперативно вирішені питання з сертифікацією медикаментів та спецзасобів, що ввозяться волонтерами в Україну і сформульована проблема відміни податків на добровільні пожертвування на користь армії, яку керівництво країни обіцяло швидко вирішити.
  • За повідомленням державного комітету статистики, в липні інфляція в Україні скоротилася до 0,4% порівняно з червнем, що, пов'язано зі зниженням ціни на сезонні продукти, незважаючи на зростання акцизів на алкоголь і тютюн, тарифів на комунальні послуги, м'ясо і яйця. У порівнянні з липнем 2013-го року інфляція склала 12%.
  • Національний банк продовжив зниження курсу гривні по відношенню до основних валют: 12,35 грн / $ (-6 коп), 16,53 грн / € (-3 коп), 3,45 грн / 10 руб. Котирування протягом дня коливалися на рівні: 12,30-12,50 грн / $, 16,340-16,68 грн / €. Зростання офіційного курсу сповільнилося, на міжбанку розкид котирувань звузився, що свідчить про фіксацію досягнутого курсу.
  • Дефіцит бюджету України за підсумками півріччя склав всього третину запланованого парламентом, і, практично, дорівнює торішньому, незважаючи на мінімальні надходження від приватизації та виплати за зовнішніми запозиченнями.
  • Найбільший приватний банк України "Приватбанк" увійшов в десятку найбільших банків східної та центральної Європи.
  • Квитки на швидкісні потяги подорожчали на 20% у зв'язку зі введенням на них ПДВ.

Київ

  • У Києві створено антикризовий міський енергетичний штаб, завданням якого буде вирішення питань, пов'язаних з опалювальним сезоном 2014-2015рр в умовах дефіциту природного газу. Діяльність київського штабу буде координуватись і узгоджуватись урядовим антикризовим штабом під керівництвом віце-прем'єр-міністра Гройсмана.
  • Під Києвом через аномальну спеку загорілися торф'яники. Для їх гасіння пожежні беруть воду з навколишніх боліт.
  • У Києві на Майдані з'явився мобілізаційний координаційний центр, який покликаний допомогти у залученні військових в танкові, артилерійські війська і у війська ППО.

Театр військових дій

  • Терористи продовжують планомірно руйнувати залізничну інфраструктуру Донбасу, знищуючи устаткування і шляхи на основних магістралях і вузлових станціях, знищують мости і автомобільні розв'язки, трансформаторні підстанції та об'єкти життєзабезпечення.
  • У Донбасі, майже повсюдно, не працює мобільний зв'язок МТС-Україна, у зв'язку з пошкодженням оптоволоконного кабелю в результаті обстрілів.
  • Протягом дня по всій території Донбасу йшли локальні бої, в яких загинуло, за офіційними даними, 18 українських військових.
  • Українські військово-повітряні сили поповнилися винищувачами Су-27 та навчально-бойовими літаками.
  • Росія продовжує обстріли українських військових у прикордонній зоні і поставки бойової техніки і особового складу через ділянки кордону, які, поки що, не можуть закрити українські силовики.
  • Луганськ продовжує балансувати на грані екологічної та гуманітарної катастрофи, в місті йдуть перестрілки. Також бойові дії тривають в Горлівці і Донецьку.

Україна і світ

  • Президент Росії Путін підписав указ, яким забороняється ввезення на територію Росії продовольства, сировини і окремі види сільгосппродукціі з країн, які ввели санкції проти РФ. Експерти зауважують, що власних продовольчих ресурсів у Росії недостатньо і прогнозують істотне звуження асортименту і підвищення цін на харчові продукти для кінцевих споживачів.
  • Кримські власті не можуть вирішити питання з націоналізаціей транспортної енергетичної мережі, тому що це може привести до повного відключення Криму від електроенергії.
  • Група американських військових спеціалістів, яка прибула в Україну, буде давати консультації посольству США з підтримки міжнародних експертів, що працюють на місці падіння малайзійського авіалайнера.
  • Росія у відповідь на європейські санкції проти компанії "Доброліт" погрожує закриттям деяких європейських чартерів, зміненням транссибірських маршрутів і закриттям неба для українських авіаперевізників. У відповідь влада ЄС готові заборонити російським авіакомпаніям польоти над Європою.
  • За опитуванням громадської думки Росії, проведеним "Левада-центром", ставлення жителів РФ до України, українцям, США і Європі різко погіршилось.
  • Прем'єр-міністр Польщі Туск заявив, посилаючись на оперативні дані, що загроза прямого вторгнення в Україну з боку Росії різко зросла.
  • Президент США Обама заявив, що введені санкції лягли важким тягарем на російську економіку, але рішення про постачання зброї в Україні доки ще не прийнято.

No comments:

Post a Comment