July 13, 2014

Хроніка подій 12.07.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • Президент Порошенко не поїде на фінальний матч чемпіонату світу з футболу в Бразилії через ситуацію в країні.
    Президент Бразилії Ділма Русефф запросила Порошенко, в числі інших президентів країн, на цей захід, на якому могла б відбутися неформальна зустріч з президентом Росії Путіним і канцлером Німеччини Меркель.

Театр військових дій

  • Через захоплений терористами прикордонний пропуску "Ізварине" в Україну заходять великі колони бронетехніки під російськими прапорами. Кількість бойової техніки Росії на території країни вимірюються сотнями штук. У мережі поширюються відео колон, що входять до Луганська і проходять через кордон.
    Українська авіація протягом дня наносила безліч авіаударів по позиціях і скупчень бойової техніки терористів в Луганській області. Незважаючи на закриття пропускних пунктів України, Росія через свої пункти пропускає бойовиків і озброєння.
    Місто Сіверськ в Луганській області звільнено від терористів ЛНР. Українська армія продовжує просуватися в бік Луганська. Тривають бойові зіткнення з терористами в районі Зеленопілля, де раніше загинули 19 українських військовослужбовців, і де українська армія прикриває кордон від проникнення військ і техніки з території Росії. Бойовики обстрілюють з танків луганський аеропорт. Українські війська, що захищають кордон в Донецькій області, піддаються обстрілу з чільної висоти Савур-Могила в Шахтарському районі.
  • Протягом доби терористами двічі були обстріляні житлові квартали міста Мар'їнка та південно-західна околиця Донецька. Офіційні дані про кількість загиблих - 6 осіб, спростовують місцеві жителі, які втекли із зони бойових дій, які заявляють про декілька десятків убитих і великі руйнування.
    У цьому ж районі обстріляна з установок "Град" шахта в Курахово. Бойовики ДНР конфіскують автомобілі громадян і "мобілізують" молодих людей, захоплюючи їх прямо на вулицях міста - повідомляють в соцмережах місцеві жителі. У п'ятницю в донецькому ЦУМі прогримів вибух. Водночас мер Донецька Лук'янченко знаходиться в Києві, "вирішуючи питання життєзабезпечення міста". Жителі масово залишають місто.

Київ

  • Київський голова Кличко на зустрічі з підприємцями Андріївського узвозу заявив, що для порятунку головного туристичного об'єкта столиці по ньому потрібно закрити автомобільний рух, хоча б, у вихідні дні, і позбутися від наслідків реконструкції, розпочатої кілька років тому.

Україна і світ

  • Британський уряд не запросило членів російської делегації на авіасалон "Фарнборо", що проводиться раз на два роки, у зв'язку з діями Росії в Україні.
    Він також вжив демонстративні кроки, щоб викреслити Росію зі списку країн, що мають право використовувати відкриту загальну експортну ліцензію, щоб знизити рівень російської присутності на "Фарнборо-2014"
  • Український консул не може поки зустрітися з українським пілотом Надією Савченко, захваченнной в полон терористами ЛНР і незаконно вивезеної на територію РФ.
  • У Москві померла Валерія Новодворська, відома правозахисниця і політичний діяч, ідейний противник Путіна, послідовно підтримувала Майдан і Україну.
    За повідомленнями російських ЗМІ, Новодворська померла на 65-му році життя від інфекційно-токсичного шоку. 

No comments:

Post a Comment