July 11, 2014

Хроніка подій дня 10.07.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • Президент Порошенко призначив головами районних адміністрацій в Донецькій області військових, які брали активну участь в антитерористичній операції.
    Главою Слов'янської РДА призначено полковника міліції Крищенко з Горлівки, Артемівської - командир батальйону "Артемівськ" Матейченко.
  • НБУ встановив такі офіційні курси валют по відношенню до гривні: 11,70 грн/$ (+4 коп), 15,91 грн/€ (-1 коп), 3,43 грн/10 руб (-4 коп).
    На міжбанку котирування коливалися в межах 11,65-11,80 грн/$, 15,87-16,08 грн/€.

Київ

  • Прокурор Києва Юлдашев висунув вимогу до мера Кличко і начальника ГУ МВС у Києві Мороза почати процес очищення Майдану від мітингувальників, розблокування транспортних магістралей і звільнення захоплених адміністративних будівель.
    Днем раніше Генпрокурор України Ярема на брифінгу не виключив силового розгону Майдану. Водночас, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко вважає, що на місці барикад на Інститутській можна створити меморіальний комплекс.

Театр військових дій

  • Триває антитерористична операція в Донбассе. Бойові дії ведуться на західній околиці Донецька і в Луганській області. Сили антитерористичної операції несуть втрати в живій силі і техніці, від вогню терористів гине мирне населення.
    Протягом дня бої йшли за селище Карлівка та в районі Донецького міжнародного аеропорту. Українська авіація завдала авіаударів по позиціях терористів на Саур-Могилі, в районі Карлівки, у Луганській області - в районі прикордонного пропускного пункту "Ізварине" і в Ровеньках. Днем раніше в Торезі бойовики ДНР під час нападу на колонію, звільнили 8 ув'язнених.
    Звільнено від терористів місто Сіверськ і населений пункт Трьохізбенка, пункт пропуску "Червонопартизанськ". Бойовики проводять мінування автодоріг і нападають на колони бойової техніки української армії. Мінометному обстрілу піддався пункт пропуску "Довжанський". Шість бойових вертольотів РФ порушили повітряний простір України в Луганській області. РНБО визнає, що не має повного контролю над державним кордоном з Росією.
  • У заручниках у терористів в Донбасі знаходиться близько 150 осіб, з них близько 100 цивільних осіб, заявила на брифінгу в Харкові уповноважена з мирного врегулювання в Донбасі Геращенко.
    Бойовики продовжують захоплювати заручників по всьому Донбасу, застосовують до полонених тортури з метою вимагання.

Україна і світ

  • Віце-президент США Байден у розмові з президентом Порошенко заявив, що США готова надати фінансову підтримку відновленню інфраструктури сходу України від наслідків війни, розв'язаної терористами.
  • Україна нарахувала РФ 200 млн грн компенсації за незаконне використання повітряного простору над Кримом.
    Міністр юстиції Петренко зазначив, що ICAO (міжнародна асоціація цивільної авіації) визнає право України на повітряний простір Криму і може виключити зі свого складу РФ, що спричинить за собою неможливість виконання нею міжнародних польотів. Щодня Україна нараховує $1млн штрафів російським авіакомпаніям.
  • Росія звинуватила Україну в артилерійському обстрілі прикордонного пункту пропуску "Гуково", на якому в той момент перебувало 260 біженців. Ніхто не постраждав.
    З урахуванням стягання російських військ до кордону України цей інцидент може бути використаний РФ як привід для розв'язування відкритої агресії.

No comments:

Post a Comment