July 06, 2014

Хроніка подій дня 05.07.14 від ІА "Дайджести і Аналітика Україна"


Україна

  • Прем'єр уряду України Яценюк доручив губернатору Донецької області Таруті відновити життєзабезпечення звільненого від терористів Слов'янська за добу.
    Йдеться про відновлення функціонування державних установ, правоохоронних органів, органів юстиції, медичних та освітніх установ, Ощадбанку, систем зв'язку, підвезення води і продовольства. У вирішенні проблеми будуть задіяні сусідні області - Харківська та Луганська.



Київ

  • Самооборона переїжджає з Майдану в Київську фортецю.
    Їхати з Києва мітингувальники не мають наміру, але вони переселяються на територію архітектурного комплексу “Київська фортеця” (на Печерську). Таке рішення прийняли через дискредитацію ідей Майдану і Самооборони іншими мітингувальниками, які оселилися на головній площі столиці. На Майдані залишається тільки один намет Самооборони.
  • Помер митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Володимир.
    Він помер на 79-му році життя після тривалої хвороби. Фактично, за станом здоров'я, він не виконував функції митрополита з лютого 2014.
    Після смерті митрополита Володимира між Україною і Росією почнеться боротьба за призначення нової кандидатури на посаду предстоятеля УПЦ (МП). Україна повинна подумати, що потрібно вибирати такого предстоятеля, який буде служити інтересам українського народу, а не Москві - заявив глава УПЦ Київського патріархату Філарет.

Театр військових дій

  • Терористи залишили Слов'янськ, Дружківку, Костянтинівку і Краматорськ, над меріями міст піднято українські прапори.
    Під час втечі зі Слов'янська терористами було кинуто величезну кількість озброєння та обмундирування російського походження.
    У Краматорську тривали бойові зіткнення. Бойовики на важкій техніці організовано перемістилися в Донецьк під прикриттям цивільних заручників, де спробували штурмом взяти аеропорт.
    У Червонопартизанську Луганської обл. весь день йшли озброєні зіткнення між бойовиками 2 терористичних груп. Про це повідомив керівник центру "Інформаційний опір" Тимчук. У перестрілках брали участь російські "козаки" і чеченці.
    У Луганську авіація знищила два танки терористів, які обстрілювали міжнародний аеропорт.
    У районі Сєдово-Новоазовська з мінометів і стрілецької зброї був обстріляний пост морської держприкордонслужби, є постраждалі серед українських прикордонників.
  • Лідера Меджлісу Кримськотатарського народу Чубарова не пустили до Криму.
    "Прокурор" Криму Поклонська, призначена російською владою, зачитала Чубарову постанову про заборону на в'їзд на пункті пропуску Чонгар на кордоні окупованого Криму. У свою чергу, глава Меджлісу вимагав озвучити постанову на державному кримськотатарською мовою (за новою "Конституцією Криму"), але отримав відмову. Йому заборонено в'їзд до Росії терміном на 5 років. Також заборонено в'їзд до Криму і попередньому лідеру Меджлісу Мустафі Джемільову.
  • За офіційними даними, за добу поранення отримали 12 військових зі складу сил антитерористичної операції.

Україна і світ


  • Завершився черговий етап чемпіонату світу з футболу в Бразилії.У півфінал вийшли Бразилія, Німеччина, Аргентина і Нідерланди.

No comments:

Post a Comment