July 03, 2014

Хроніка подій 02.07.14 від ІА "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • Україна, РФ і ЄС домовилися про розв'язання кризи в Донбасі.
    Найближчим часом представники України, Росії та ЄС підготують умови для припинення вогню. Україна піде на нього, якщо воно буде двостороннім. За словами міністра закордонних справ Клімкіна, призупинення антитерористичної операції, контроль кордону і припинення вогню повинні проходити під моніторингом ОБСЄ. Термін початку переговорів встановлений до 5 липня.
  • Офіційні курси валют по відношенню до гривні, встановлені НБУ: 11,83 грн/$ (+5 коп) і 16,09 грн/€ (+10 коп).
    Міжбанківські котирування коливалися в діапазоні 11,80-11,92 грн/$ і 16,14-16,29 грн/€.
  • Президент Порошенко запропонував кандидатуру генерал-полковника Гелетея на посаду міністра оборони, на посаду начальника Генштабу - генерал-лейтенанта Муженко



Київ

  • Комунальне підприємство "Київреклама" на своєму сайті відкрило повну інформацію про об'єкти зовнішньої реклами в Києві.
    За дорученням київського міського голови Кличко дані про власників 17 тисяч об'єктів зовнішньої реклами, їх адреси розміщення та номери виданих дозволів викладені у відкритий доступ.

Театр військових дій

  • Краматорськ і Слов'янськ вночі піддалися інтенсивному обстрілу терористів.
    Обстрілам з установок залпового вогню піддалися передмістя Краматорська і Слов'янськ. Очевидці повідомляють про жертви серед мирного населення. Також артперестрілка йде на західних під'їздах до Донецька і в районі Луганська в селищі Металіст і Станиці Луганській.
  • З початку антитерористичної операції загинуло 200 і поранено 619 українських військових. У полоні у терористів знаходяться 29 силовиків.
    З 200 загиблих 150 є бійцями Збройних Сил, 7 - співробітниками СБУ, 6 - представники Держприкордонслужби, 13 - бійцями Нацгвардії і 24 - співробітниками міліції, - повідомив спікер РНБО Лисенко.
  • Бойовики обстріляли з мінометів пункт перетину кордону Новоазовськ і атакували прикордонний наряд.
    Один прикордонник загинув, троє отримали поранення. Обстріл вівся з української території. Напад терористів відбито. Також того ж дня було скоєно напад на пункт пропуску Ізварине в Луганський області.
  • Терористи продовжують знищувати Донбас - знову зруйнована насосна станція каналу Сіверський Донець-Донбас, що подає воду в усі великі міста Донецької області.
    Канал зупинений. Серед співробітників компанії "Вода Донбасу" є загиблі. У Донецьку вода подається за графіком.
  • Сили антитерористичної операції звільнили від бойовиків чотири населених пункти в Донецькій області в Краснолиманському районі.
    Йдуть бої за Слов'янськ. Українська артилерія знищила більше 120 раніше розвіданих об'єктів терористів.
  • Росія закрила три пропускних пункти - Гуково, Донецьк і Новошахтинск на кордоні з Україною в Ростовській області, через які безперешкодно проходили бойовики.
    Зараз на цих пунктах РФ облаштувала спеціальні блокпости, посиливши їх важкою броньованої технікою. Через них заборонено пропускати назад бойовиків з території України. Водночас, РФ продовжує використовувати Крим для вербування найманців, їх підготовки, озброєння та переправлення на схід України, - заявив спікер РНБО Лисенко.

Україна і світ

  • Авіакомпанії змінили маршрути польотів в обхід Донбасу. Це може привести до подорожчання квитків.
    Це сталося в результаті бойових дій на території східної України, і це можна побачити на екрані flightradar.com. Украерорух закрив ешелони до висоти 8000м, більшість польотів здійснюється на висоті близько 10 000м, однак авіакомпанії мають право самостійно визначати маршрути відповідно до вимог страхових компаній і лізингодавців.
  • Міністр фінансів США Лью заявив, що санкції США можуть легко зіштовхнути економіку Росії в рецесію.
    США дали зрозуміти РФ, що повністю готові до введення санкцій, однак, їх метою є не самі санкції, а примус до зміни курсу політики Росії.
  • Молдова ратифікувала асоціацію з ЄС.
    Депутати парламенту Молдови в ході спеціального засідання в середу, 2 липня, проголосували за ратифікацію угоди про асоціацію з Євросоюзом.

No comments:

Post a Comment