June 30, 2014

Хроніка подій дня 29.06.14 від ІА "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • На Майдані відбулося віче, на якому бійці добровольчих батальйонів звернулися до президента Порошенка з вимогою припинення перемир'я.
    Крім того, прозвучала вимога заборони участі в переговорному процесі Шуфрича і Медведчука. Активісти сотень Майдану попередили президента, що сьогоднішнє Віче може стати останньою мирної акцією.
  • Гендиректор телеканалу 1+1 оприлюднив результат своєї розмови з власником каналу, губернатором Дніпропетровської області Коломойським, в якому той наполягав на призначенні Медведчука губернатором Донецької області.
    Раніше місія ОБСЄ заявила, що Медведчук брав участь у переговорах в Донецьку за участю місії ОБСЄ та посла РФ Зурабова в якості представника терористів ДНР.



Театр військових дій

  • Терористи захопили дві військові частини в Донецьку - протиповітряної оборони і Нацгвардії.
    Командир частини Нацгвардії, що зазнала штурму терористів, підірвав склади зі зброєю і вивів особовий склад.
  • За минулу добу в результаті нападів бойовиків загинуло 5 і поранено, щонайменше, 17 українських військових.
    Всього, за офіційними даними, з початку антитерористичної операції загинуло 145 осіб, 312 отримали поранення - повідомив представник інформцентру РНБО Лисенко.
  • У Харківській області підірвано залізничне полотно. Міліція порушила кримінальну справу за фактом тероризму.
    Полотно підірвано на двох ділянках в районі залізничного моста. Аварії поїзда Адлер-Київ вдалося уникнути.
  • Терористи з ДНР захопили військову кафедру Донецького технічного університету та завод хімічних виробів, що виробляє промислову вибухівку для шахт.
    На кафедрі бойової зброї не було, на заводі терористи планують налагодити виробництво гранат.
  • По всій території Донбасу терористи порушують домовленості про припинення вогню і атакують позиції українських силовиків.
    Протягом дня бойовики з ДНР вчинили напад на аеропорт в Краматорську, обстрілювали зміцнення українських військових і житлові квартали в Слов'янську, а також спробували захопити зміцнення неподалік від Луганська в селищі Щастя.
  • На кордоні Луганської області збито російський безпілотний літальний апарат.
    Прикордонники підбили що поглибився на територію України БПЛА зі стрілецької зброї і мають всі докази його приналежності військам РФ.

Україна і світ.

  • Відбулися другі чотиристоронні телефонні переговори між президентами України, Росії, Франції та канцлером ФРН.
    Під час розмови президент Росії Путін наполягав на довгостроковому припинення вогню українською стороною. Порошенко закликав Путіна перекрити кордон для уникнення проникнення терористів в Україну. Термін закінчення припинення вогню і планованих санкцій проти Росії закінчується в понеділок, 30 червня.
  • Міністр закордонних справ Клімкін заявив в ефірі телеканалу "Інтер", що країни ЄС і Україна мають намір ратифікувати угоду про асоціацію в самий найближчий час.
    Проблеми, які належить вирішити при імплементації угоди, будуть суто технічними і стосуються зони вільної торгівлі і стандартизації в рамках ЄС. Одним з ключових напрямків міністр вважає введення безвізового режиму, до якого Україна вже готова, і яке заплановано на січень-лютий 2015р.

No comments:

Post a Comment