June 27, 2014

Хроніка подій дня 26.06.14 від ІА "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • Суддя Дзержинського районного суду Лозюк присудив активістам харківського Евромайдана 50 годин виправних робіт за спів на площі свободи хіта Української революції "Путін - х**ло".
    Активісти заявили, що не будуть виконувати це рішення і воно буде обов'язково оскаржене.
  • Уряд України вирішив зробити Укрзалізницю акціонерним товариством.
    До кінця серпня 2014 буде проведена інвентаризація майна підприємства та господарських товариств залізничної галузі. А до кінця вересня цього року буде проведена незалежна оцінка майна, в тому числі майнових прав та державних пакетів акцій, що належать до статутному капіталу АТ Укрзалізниця. Заборона на приватизацію залізничних об'єктів буде збережений.
  • Порошенко хоче провести вибори до Верховної ради та місцевих рад після вступу в дію запропонованій ним редакції Конституції.
    Про це він заявив під час виступу в ПАРЄ. Також він сказав про необхідність передачі частини владних повноважень від центру місцевим органам влади.
  • Офіційний курс долара підвищився трохи більше, ніж на 1 коп до рівня 11,89 грн/$.
    На міжбанку долар котирувався в діапазоні 11,85-11,96 грн/$. Готівкові курси валют у Києві: покупка 11,62-11,82, продаж 11,90-11,99 грн/$.
  • Заборгованість по заробітній платі в Україні досягла майже 1 млрд грн.
    Це більш ніж на 30% більше, ніж було на початку року. Найбільша заборгованість зафіксована у Київській, Харківській і Донецькій областях.

Київ

  • Спроба активістів СНА зірвати проведення з'їзду профспілки освіти і науки України в Києві закінчилася пошкодженням майна готелю "Турист".
    Нападниками були розбиті стекла фасаду і меблі і застосований сльозогінний газ. Міліція і Самооборона тримали ситуацію під контролем. Ніхто не постраждав.

Театр військових дій

  • Терористи з ДНР і ЛНР об'єдналися в "Союз народних республік".
    Так званий "парламент" новоутворення очолив колишній народний депутат Царьов.
  • Відпущені на свободу четверо спостерігачів місії ОБСЄ, утримуваних терористами ДНР в заручниках з кінця травня.
    Про це повідомило бюро ОБСЄ в Кіеве.Остальние п'ятеро спостерігачів перебувають у заручниках у терористів ЛНР.
  • Після тривалого бою в центрі Донецька бойовики захопили конвойну частину внутрішніх військ.
    Командир батальйону зараз знаходиться в полоні, особовий склад батальйону переміщений в іншу військову частину з метою збереження життя бійців. Частина була залишена після повного вичерпання боєзапасу.
  • Митрополит УПЦ КП Філарет заявляє про спроби захоплення храмів московським патріархатом.
    Російська окупаційна адміністрація Криму хоче встановити Київському патріархату плату в 600 тис.грн за оренду центрального храму в Сімферополі. Вона відбирають храми у Кримського патріархату на користь Московського. На Луганщині бойовики не пускають віруючих до храмів Київського патріархату, - сказав митрополит.
  • У Криму пройшло свято кримськотатарського прапора, окупаційна влада всіляко перешкоджали проведенню.
    В ході свята проти кримських татар відбувалися провокації, на які поліція і "кримська самооборона" не реагували.
  • Терористи в процесі нападу на блок-пости в Краматорську і Слов'янську вбили і поранили кілька українських військовослужбовців.
    У ході атаки з використанням танків силовики залишили один з блок-постів у Краматорську. Під Слов'янськом українські силовики підбили один танк терористів.
  • У ході атаки бойовиків на колони українських військових у Ямполі (північ Донецокй області) і Дяково (Луганська область втрат серед силовиків немає.
    Знищено 8 терористів, захоплене важке стрілецьку зброю і протипіхотні міни.
  • Міліція в Донбасі працює в тісній зв'язці з терористами з ДНР і ЛНР.
    Під час штурму військової частини в Донецьку співробітники ДАІ перекривали рух на прилеглих вулицях. Бійці батальйону "Кривбас" захопили заступника ватажка російських терористів Слов'янська Гиркина і його спільника - начальника відділу по боротьбі з корупцією донецького обласного УВС Тищенко.

У світі

  • У Росії хочуть обмежити роботу PayPal і WebMoney.
    Пропонується ввести обмеження для іноземних платіжних систем, які надають в РФ послуги з відкриття рахунків і ведення розрахунків в інтернеті. Одним з основних нововведень має стати запровадження забезпечувальних застав для інтернет-систем, які раніше законодавці ввели для іноземних систем платіжних карт Visa і MasterCard.
  • Корпорація Google презентувала нову версію мобільної операційної системи Android, яка тепер отримає функції для фітнесу, автомобіля, носяться пристроїв (годинник, окуляри, ручки і т.д.)
    Система була презентована на конференції розробників у Сан-Франциско і буде випущена до кінця цього року.
  • Влада США повністю готові до впровадження нових секторальних санкцій проти російської економіки, заявила заступник секретаря Харф.
    Вашингтон вважає позитивним кроком рішення Москви скасувати дію дозволу на використання збройних сил в Україні, але чекає більш активних дій.
  • США створюють додаткову десантну угрупування для захисту своїх дипломатичних місій.
    Швидше за все, вона буде створена в Середземномор'ї. Пропонується виділити десантно-вертолітний корабель-док, на якому будуть розміщені конвертоплани Ві-22 і рота десантників. Традиційно дипмісії США охороняють морські десантники.
  • У Бразилії завершився груповий етап чемпіонату світу з футболу.
    Алжир зіграв внічию з Росією, закривши їй вихід у плей-офф. На трибунах уболівальники Алжиру скандували "Путін-х**ло!".
Прем'єр-міністр Туреччини Ердоан балотуватиметься на пост президента на майбутніх виборах.
Чинний прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайип Ердоан наступного тижня буде висунутий правлячою партією як кандидата на президентських виборах, проведення яких має відбутися в серпні. Раніше президент обирався парламентом.

No comments:

Post a Comment