June 23, 2014

Хроніка подій дня 22.06.14 від ІА "Дайджест і Аналітика"


В Україні

  • У Харкові на народне віче Евромайдана висунуло вимогу до властей України рішучос в притягненути до кримінальної відповідальності пособників терористів з партії регіонів - Ахметова і Єфремова, і заборонити Комуністичну партію.
    Крім того активісти подають запит до прокуратури про розслідування кримінальної справи відносно мера Кернеса. Після закінчення мітингу в ході зіткнень c міліцією постраждало і було затримано кілька людей.

Київ

  • Біля Києво-Печерської Лаври відбувся мітинг українських активістів і Самооборони Майдану.
    У соцмережах була поширена інформація про те, що на території Лаври готується проголошення "Київської народної республіки". Активісти пройшли маршем до Лаври від метро "Арсенальна" розгромивши по дорозі відділення Ощадбанку Росії. Бійці внутрішніх військ не дали мітингувальникам пройти всередину, але великих зіткнень не було, мітинг спокійно розійшовся. У Лаврі стверджують, що не мали відношення до "самовільного хресного ходу".
  • На Майдані Незалежності пройшло четверте громадське віче.
    Активісти прийняли рішення розпочати безстрокову акцію з метою тиску на владу і повного контроля її діяльності, інформування необхідності прийняття рішень, зокрема, що стосуються формування тарифів на ЖКГ, послуги у соціально-економічній сфері та розподілу і управління власністю Кіева. Крім того, віче вимагає від київського міського ради навести порядок у виділенні земельних ділянок, припинити забудову прибережної зони Дніпра, а також виділити в будівлі КМДА приміщення, в якому працюватиме громадська приймальня Майдана.В свою чергу майданівці пообіцяли, що готові допомогти столичній владі у вирішенні будь-яких питань.

Театр військових дій

  • На Донецькій залізниці зафіксовано два теракти з підриву колеї.
    У результаті одного з них зійшли з рейок частина вагонів вантажного поїзда. Ніхто не постраждав. Маршрути поїздів змінено, вжито заходів для максимально швидкого відновлення руху.
  • Самопроголошена "Донецька народна республіка" не визнає перемир'я, яке оголосив Порошенко.
    Про це заявив її "лідер" Губарєв. Бойовики протягом доби неодноразово здійснювали напади на українські військові частини. По всьому Донбасу бойовики будують нові опорні пункти і блок-пости. Терористи спробували захопити прикордонний пост "Біловодське".
  • Зниклий цивільний вертоліт Мі-8, що здійснював рейс з Ніжина в Чугуїв.
    Вертоліт впав у Харківській області. Всі члени екіпажу загинули.

У світі

  • США успішно провели випробування системи протиракетної оборони.
    Директор Агентства з протиракетної оборони США віце-адмірал Джеймс Сиринг підтвердив, що американська система ПРО успішно перехопила ракету умовного супротивника під час випробувань. Розробку веде корпорація Boeing.
  • Прем'єр-міністр Італії Ренци заявив, що має намір створити "Сполучені Штати Європи", в період, коли його країна буде головувати в Євросоюзі.
    Італія буде головою в Раді Європи з 1 липня протягом півроку.
  • В ООН немає сумнівів, що в Донбасі воюють російські найманці, заявив представник України в цій організації Сергєєв.
    Він підкреслив, що принцип ООН - "ніяких діалогів з терористами" і зазначив, що організація позитивно оцінює мирні ініціативи президента Порошенко.
  • Лідер російської опозиції Нємцов заявив про відтік капіталу з РФ не менше $100 млрд.
    Це відбулося навіть за таких мінімальних санкції, які зважилися ввести відносно Росії Європа і США. Це в подальшому призведе до економічної кризи і бюджетному дифіциту. Якщо Путін зважиться ввести війська в Україну, то санкції проти банківської системи та толплівной енергетики можуть знищити країну.
  • США внесли РФ до "чорного списку" і можуть ввести проти Росії санкції за торгівлю людьми.
    Таку оцінку США дають Росії вже другий рік поспіль, що викликає вкрай негативну реакцію Москви. У групі з Росією перебувають Іран і Узбекистан. Пакистан, Боснія і Герцеговина також виявилися включені в список країн, які показали різке зростання за кількістю жертв секс-торгівлі і примусової праці і яким не вдалося представити докази активізації зусиль щодо вирішення проблеми.
Президент Порошенко в телефонній розмові з канцлером Німеччини Меркель заявив, що терористи в Донбасі порушували протягом останньої доби режим припинення вогню більше 20 разів.
Порошенко також відзначив важливість реалізації з Німеччиною спільних проектів з відновлення об'єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях після звільнення їх від терористів в результаті антитерористичної операції.

No comments:

Post a Comment