June 22, 2014

Хроніка подій дня 21.06.14 від ІА "Дайджести і Аналітика"

В Україні

  • У Києві пройшов з'їзд партії розвитку України, що претендує бути заміною партії регіонів.
    Партія розвитку України здатна об'єднати громадян та побудувати нову економіку без корупції, підтримує перевибори до Верховної Ради і обов'язково візьме в них участь, заявив народний депутат, співзасновник партії Юрій Мірошниченко.
  • Україна готується до зими без російського газу.
    Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман доручив Міненерговугілля та іншим міністерствам розробити план дій щодо проведення опалювального сезону без російського газу. За словами Гройсмана, план передбачає впровадження комплексу заходів, зокрема, з енергозбереження, заміщення природного газу, його альтернативного постачання.
  • З'їзд соцпартії більшістю обрав головою Рудьковського.
    Вчора багаторічний лідер СПУ Мороз написав заяву про вихід з партії. Спроби незадоволених майданівців зірвати проведення з'їзду успіху не мали.
  • У Києві пройшла презентація політичної партії "Воля".Серед її засновників - Єгор Соболєв, Вікторія Сюмар, політолог Сергій Таран, активістка Майдану Ольга Ситник, юрист з Луганська Сергій Іванов.
  • Затримано вбивць 70 чоловік з "Небесної сотні".Триває розслідування дій силовиків, що стосуються вбивств людей на Майдані. Вже заарештовано люди, яких підозрюють у розстрілі понад 70 осіб з "Небесної сотні", заявив Луценко в ефірі "Шустер Live". За його словами, найближчим часом їм будуть винесені звинувачення в українських судах.

Театр військових дій

  • Терористи з ДНР в результаті атаки знищили РЛС під Донецьком.
    Мінометним обстрілом пошкоджені радіолокаційні установки зенітно-ракетної частини в Авдіївці. Постраждалих серед українських військових немає.
  • Протягом доби після оголошеного Порошенко припинення вогню терористи регулярно атакують позиції українських військових і прикордонників.
    Мінометному обстрілу з української території піддалися пункти пропуску "Ізварине" і "Успенка", поранення отримали 9 прикордонників. Терористами були атаковані військові частини і позиції українських силовиків біля Слов'янська, Амвросіївки, Рубіжного.
  • Порошенко запропонував ОБСЄ проконтролювати припинення вогню.
    Для цього він пропонує забезпечити присутність інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на блокпостах українських силовиків.

У світі

  • Росія оголосила Авакова і Коломойського в міжнародний розшук.
    "У рамках кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни, вбивстві при обтяжуючих обставинах, перешкоджанні професійній діяльності журналістів та викраденні людей слідчими винесено постанову про розшук Арсена Авакова та Ігоря Коломойського", - йдеться в повідомленні Слідчого комітету РФ.
  • Російське державне інформаційне агентство РІА Новини на своєму сайті розмістило оголошення терористичної організації “Донецька народна республіка” про набір танкістів.
    НАТО неодноразово заявляла про концентрацію бойової техніки на східному кордоні України. Танки, БТР і установки "Град" регулярно проникають на українську територію з Росії через ділянки кордону, які залишились без охорони.
  • Путін наказав привести в повну бойову готовність всі війська Центрального військового округу та військові частини, які дислокуються на її території.
    У Кремлі пояснюють таке рішення навчаннями і перевіркою боєздатності. Міністр оборони РФ Шойгу заявив, що "навчання" триватимуть з 21 по 28 червня, що збігається за часом з періодом припинення вогню українськими військами, яке оголосив президент Порошенко.
  • Путін підтримав план Порошенка і закликав до переговорів.
    Російський президент заявив про підтримку мирного плану президента України Петра Порошенка і його рішення про припинення вогню на південному сході країни. Разом з тим глава російської держави звертає увагу на те, що запропонований план без практичних дій, спрямованих на початок переговорного процесу, не буде життєздатним і реалістичним. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що більша частина пунктів мирного плану, запропонованого Порошенко, виглядає як ультиматум.

No comments:

Post a Comment