June 13, 2014

=== Українською ===

Дайджест подій дня 12.06.14 від ІА "Дайджести і Аналітика"



Цей варіант буде доступний, якщо підписатися на розсилку
Посиляння для оплати банківською карткою
Після сплати, будь ласка, повідомте нас електронною поштою про мову, якою бажаєте отримувати дайджести і свою адресу електронної пошти
Друзі, ми вимушені повідомити про комерціалізацію проекту. Для його утримання потрібні час і гроші. Чотири місяці команда працювала на ентузіазмі, але...  Тому ми прийняли рішення - дайджести будуть публікуватися в скороченому варіанті щоденно. Повний варіант буде доступний за платною підпискою за 1 (одну) гривню на добу. Чи за 30 гривень в місяць. Розсилка буде виконуватись щоденно електронною поштою до 7:30 ранку у вигляді підсумків минулого дня. Окрім того, в ціну включені щотижневі і місячний дайджести. Розширений варіант (який опублікований нижче, заголовки + абзац чи два тексту і посилання) буде коштувати 50 гривень на місяць. За окремими замовленнями може бути підготовлені огляди чи аналітика за тематиками: економіка, політика, законодавство. 
Дякуємо за співпрацю

В Україні

  • Екс-нардепа Лозинського знову затримала міліція

Міністр внутрішніх справ Аваков повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, що спецгрупа карного розшуку затримала екс-нардепа Лозинського, якого випустив з колонії Бориспільський районний суд 11 червня.
  • В незаконній шахті у м.Кіровське Донецької області стався вибух - 9 шахтарів залишилися в лаві.

Рано вранці в шахті неподалік від м. Сніжне вибухнув метан без подальшого загоряння. Роботи на шахті призупинені, доля 9 чоловік, що знаходилися у момент вибуху в лаві, невідома. Йдуть рятувальні роботи.
  • Макіївка відчуває проблеми з водою

Зруйнована в результаті артобстрілу бойовиками неподалік від Слов'янська станція підйому води в канал Сіверський Донець-Донбас не в змозі подавати воду в міста Донецької області, для яких канал, по суті, є основним джерелом водопостачання. У Макіївці вода подаватиметься за графіком не більше 8 годин на добу.
  • НБУ знизив офіційний курс долара на 2 коп до 11.65 грн/$.

На міжбанку долар котирувався в діапазоні 11.67-11.83 грн/$

  • Уряд України реформував Нафтогаз, виділивши з нього компанію для транспортування газу.

Анонсоване раніше рішення включає в себе поділ Нафтогазу на транспортну компанію і компанію зі зберігання газу в підземних сховищах (ПСГ). Керівництво Нафтогазу заявляє, що ця реформа є частиною комплексу реформ і не вплине на обслуговування зовнішніх зобов'язань компанії.
  • Активісти Майдану змусили подати у відставку начальника Держприкордонслужби Литвина.

Він написав рапорт про відставку після багатогодинних переговорів з активістами. Нова кандидатура начальника запропонована не була. Аваков назвав мітингувальників зрадниками Батьківщини і пообіцяв розігнати пікет силою.


Театр військових дій

  • Колона танків, яка прорвалася через кордон в Сніжне, висунулася в напрямку Донецька.

У сніжнянських терористів у складі військової угруповання з'явилося кілька Т-64 і кілька БТР, раніше захоплених Росією у берегових частин України в Криму. Колона танків, посилена гаубицею і броньованим КамАЗом, в супроводі автобуса з бойовиками, безперешкодно доїхала до Донецька.
  • Під час бою в Сніжному загинуло 3 українських військових, 26 поранено.

В ході запеклих боїв з російськими терористами, яки прорвалися через український кордон з важким озброєнням і бронетехнікою, українські війська понесли важкі втрати. Поранені відправлені до Дніпропетровська.
  • У центрі Тореза українські військові спробували зупинити танкову колону російських терористів.

У районі греблі деякий час велася запекла перестрілка, після чого до колони танків, що слідували у напрямку Донецька, приєднався Камаз супроводу з бойовиками.
  • Під час вибуху автомобіля біля Донецької облдержадміністрації поранено 7 осіб, у тому числі, 3 охоронців лідера ДНР Пушіліна.

Вибухнув автомобіль поряд з мікроавтобусом, в якому зазвичай пересувався Пушілін. Після вибуху охоронці почали вистрибувати з вікон, по них був відкритий вогонь з автоматів.
  • В Антрациті Луганської області з'явилася нова база бойовиків

Терористи з ЛНР окупували територію рудоремонтного заводу в центрі Антрацита посеред житлових кварталів.
  • У центрі Маріуполя бійці Нацгвардії затримали "нардного мера" і його спільників з ДНР.

У ході спецоперації бійці Нацгвардії затримали в Маріуполі самопроголошеного "народного мера" Фоменко і його спільників з ДНР Лісогора та Земніцкого. У ході затримання було вилучено протиправні агітаційні матеріали, зброю і боєприпаси.
  • Бойовики захопили автобус з 25 дітьми-сиротами зі Сніжного і спробували вивезти їх до Росії.

16 дітей та 2 вихователів зараз знаходяться в Новошахтинську (Росія), решта 9 дітей в супроводі вихователя повернулися назад. Раніше бойовики зірвали операцію з вивезення 30 дітей з будинку малюка в Краматорську.


У світі

  • У Бразилії відкрився чемпіонат світу з футболу.

У стартовому матчі Бразилія перемогла збірну Хорватії з рахунком 3:1.
  • Іспанія може поставити в зону кризи в Україні різне озброєння, заявив секретар НАТО Расмуссен.

У ході переговорів керівника НАТО з міністром оборони Іспанії була досягнута домовленість, у зв'язку з кризою в Україні, про передачу підрозділам НАТО, що знаходяться в регіоні, винищувача і кількох військових кораблів.
  • Порошенко поінформував главу Єврокомісії Баррозу про прорив російських танків.

“Президент Порошенко передав мені надзвичайну заклопотаність у зв'язку з продовженням збройних заворушень в східній Україні, а також щодо сьогоднішнього інциденту з російськими танкам, які, згідно з повідомленням українського керівництва, потрапили на українську територію", - заявив Баррозу і закликав Росію до пошуку шляхів деескалації ситуації.
  • Порошенко провів телефонні переговори з Путіним.

Під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним президент України Петро Порошенко назвав неприйнятною ситуацію, коли через кордон на територію України потрапили танки, заявив у своєму акаунті в Фейсбук прес-секретар Порошенка Цеголко
  • США перевіряють дані про введення Російських танків в Україну.


Представник Держдепартаменту Псакі заявила, що якщо інформація підтвердиться, то це буде серйозною ескалацією кризи.



No comments:

Post a Comment